Mit lehet tenni az ellen ha nem tartja be valaki a követési távolságot?
Ha indokolatlanul a belső sávban felejtetted magad, akkor takarodj ki a külsőbe.
Egyébként meg egy előzésre alkalmas helyen lassítasz, jobbra húzodsz és indexelsz jobbra, hadd menjen.
Elkezdesz cammogni, amíg megunja, és megelőz.
Én ezt szoktam.
Illetve elmutogatom neki, mekkora fsz.
De fékezhetsz egyet blokkolva is, ha belédmegy hátulról, ő a hunyó. Akkor hívj mindenképp rendőrt.
Ha már nem tanulta meg azt a nyomorult KRESZ-t.
Sajnos sok mindent nem.
Azt látom, hogy az emberek valamiért szeretnek egymás seggében közlekedni. Akár 30-al mennek akár 130-al.
Két opciót szoktam tartani, vagy gyorsítok kicsit, és akkor örül, hogy haladunk és kicsit lemaradva követ. Vagy nem veszem figyelembe és megyek tovább tempóm szerint.
De összességében teljesen lutri és kiszámíthatatlan a reakciójuk is. Volt olyan, hogy Porsche tolt maga előtt 160-al pályán. Kisoroltam amikor tudtam, erre amikor mehetett volna, elkezdett lassítani a végén már 110-el mentünk csak.
A fékezgetést kerülni szoktam, és igyekszem folyamatosan figyelni előre-hátra, hogy ha muszáj fékeznem akkor se rongyoljon belém. Mert oké, hogy övé a felelősség, de az én autóm is törik azt meg szívás javíttatni, értékéből is veszít.
Pár percig leszarom, úgyis megunja - ha nem, akkor szőp óvatosan lassulok addig, amíg a követési távolsághoz megfelelőnek nem érzem a sebességet. Országúton 30-nál általában észbekapnak.
Mondjuk errefelé ritka az ilyen, inkább a tötymörgők a jellemzőek (Németo.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!