Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Osram cool blue intense?...

Osram cool blue intense? Érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

H1(tavfeny), h7(tompi), h11(kodlampa)

Erdemes egy egész szettet belerakni?

Jobban látni vele?

Vagy parasztvakitas?

2019. febr. 10. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Árnyalatnyi különbség van, kicsit fehérebb a fénye, de ne várj hatalmas fényárt egy standard izzóhoz képest!

Ha kiég, akkor szerintem érdemes ilyet venni. Csak a nagyobb fényerő miatt nem biztos...

2019. febr. 10. 21:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy sárga, mint a sima izzók, csak kevésbé sárga. :D Az, hogy úgy adják el, hogy fehéres, kékes színe van, parasztvakítás. Van asszem cool blue hyper, vagy mi, az tényleg kékes fehéres, de már közúton hivatalosan nem használható.
2019. febr. 11. 11:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem igazán. Amelyikre az van ráírva hogy 110% vagy +50% fényerő, esetleg társai hogy nagyobb teljesítményű stb.... nagyon sok féleképpen vannak ilyenek azoknak az élettartamuk is sokkal rövidebb, hiába drága, meg márkás, a sima noname átlagos olcsó izzóhoz képest jóval korábban tönkre fog menni. De amit látni fogsz vele, annyit hogy a normál izzóhoz képest picivel fehérebb lesz a színe, kevesebb sárgás árnyalatot fogsz látni. De hatótávban, jobb látásban semmivel sem lesz több. Ha azt akarod hogy jobban láss. Annyit kell tenned hogy első körben elmész beállíttatni a fényszórót kb 800-1200 Ft körül csinálják nagyon sok szervizben, meg nagyobb autós boltokban amihez egy mini szerviz tartozik esetleg. A másik nem árt políroztatni a fényszórót mert az is sokat számít ám. De ha ez a kettő sem elég, plusz vettél jó drágán egy izzót amit cserélhetsz fél évente és alig látsz vele jobban, akkor megeshet az is hogy maga a lámpabúra belseje az ami már annyira elfáradt ugye nagy hő van bent ami végett a visszaverő fólia rongálódik az évek során hogy lehet komplett búrát kell cserélned és az lesz a tuti. A barátnőm C Vectráján is ez a csere volt a legjobb döntés, sokkal jobban látni vele, normálisan be lett állíttatva és egyszerű normál standard izzó van benne, ha jól emlékszem GE márkát vettem be,e ami a noname márkánál sokkal jobb de olcsóbb mint az Osram mivel az Osram és a Tungsram cégek szintén a GE izzóikat használják, azt vásárolják meg és eladják drágábban a marketingfogásaikkal! Szóval nem kell ezeknek hinni hogy cool blue meg ilyenek mert baromság.

Aminek már kékes színe van az igaz hogy a dolgok vonalát jobban kiemeli és ezáltal jobban látni, ez tiszta sor, ez tényleg így van.

Na DE!!!

Ezek a kékes színű izzók amiket hideg fehérnek is neveznek az tény hogy baromi jól néz ki, most nem csak autóra gondolok hanem akár ha lakás világításnak vesz az ember ilyen izzókat. A szemet piszkosul károsítják, és irritálja is főleg olvasásnál, és ha veled szembe jön egy ilyen izzókkal szerelt autó biztosan téged is zavar a fénye.

A másik meg az hogy hiába veszed meg boltban jó drágán, hiába van benne az "E" jelzés, tilos használni! Az első lámpáknak fehérnek kell lennie oké hogy a hideg fehér is fehér, de már kékes színt ad és az már nem megfelelő. Viszont a halogének amik sárgásak az már igen, mert a fehéren kívül egyedül a kadmium sárga az ami engedélyezett! Viszont van a középút ha ennyire falncoskodni akarunk a semleges fehér ami enyhén ezüstös színt ad. Az például kevésbé zavaró, és megengedett mert nincs színe csak fehér, inkább tiszta fehér és ez megengedett.

A ködlámpánál meg nem érdemes variálni az izzókkal mert azt úgy is ritkán kell használni, meg nem is kötelező, és amikor használod azt is lakott területen kívül sűrű ködben és még akkor ha nem sűrű a szembe forgalom, azt is azért hogy ha esetleg mész lakot területen kívül egyedül egy hosszú szakaszon akkor a szembejövő 1 autó maximum 2 messzebbről lássa hogy jössz, és hivatalosan ha közeledik le kell kapcsolni a ködlámpát hasonlóan mint a távfény esetében. Ahogyan a hátsó ködlámpát is akkor kell!(ene) használni ha konvojba mentek és te utolsóként vagy a sorban és mögötted nincs egy árva lélek sem akkor célszerű felkapcsolni hogy messziről jobban lássanak, de ha már közeledik mögötted valaki akkor le kell kapcsolni!

Persze ne vedd magadra nem kioktatásból írtam, csak vannak egyesek akik ezzel sincsenek tisztában és nem csak te olvasod hanem sokan mások is ezt. Szóval ezért elnézést, ne vegye senki sem magára akire ez nem vonatkozik.

A kérdésedre visszatérve a válasz, nem érdemes, mert ezek az ilyen szuper fantázia nevek hogy ennyivel látsz jobban csak fantázia semmi más, üzleti fogás mint már írtam. Rengeteget olvastam erről, és teszteltem is, kidobtam néhány Mátyást emiatt az ablakon lényegében, de érdekelt a dolog és kíváncsi voltam hogy mi a valóság amit látni fogok majd vele.

Persze a Standard izzókból érdemes márkásabbat venni ami nem 500-600 ft hanem 100 ft környékén van, azok jóval tovább bírják mint a nagyon olcsóak a standardok közül.

2019. febr. 11. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!