Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csúszik meg az autó?

Miért csúszik meg az autó?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A jelengség a következő:

Haladok a körforgalomba,kb. 30 km/h-val,kicsit nagyobb kormányzásnál az autó érezhetően megcsúszik,a hőmérséklet +2 fok,az út nem vizes,kicsit ködös az idő(este 22:00),ennek ellenére mégis megcsúszik az autó,és nem értem miért. Elvileg az útra nincs ráfagyva semmisem,gumikat néztem a megcsúszás után,szárazak,fogalmam sincs,mitől csúszik meg enyhén az autóm,az még érthető lenne,ha vizes lenne,de nem is vizes,maximum egy kicsit nedves a köd miatt.

Ez az autó hibája lehet,vagy tényleg csúszott az út a körforgalomban? Téli gumiim vannak,jó profilmélységgel.

Lehet,hogy hülyekérdés, járt már valaki így?,azért is kérdezem.Csúszáskor nem csikorog a gumi,csak érzem,hogy az autó instabillá vált,és ellen kell kormányoznom.

2019. febr. 9. 23:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem volt esetleg futómű javításod? Esetleg bölcsőleengedéssel egybekötött más javítás?

Az autó ugyanis így viselkedik olyan esetekben, h nincs megfelelően meghúzva egy egy bölcsőtartó, gólyalábtartó csavar, esetleg elszakadt.

De okozhat ilyet helytelen futóműbeállítás, vagy hibás gömbfej is. A kormányzott kerék egyszerűen megbicsaklik kanyarodás közben.

Veszélyes játék.

Ha úgy érzed nincs rendben, meg kell keresni az okot.

2019. febr. 10. 11:20
 12/16 anonim ***** válasza:
Minden autónak van egy határa, 30 km/h már pont elég a csúszáshoz, ha őrült módon rángatod a kormányt.
2019. febr. 10. 11:28
 13/16 anonim ***** válasza:

Még egy dolog... laza féltengelycsavar, laza kerékagy, hibás kerékcsapágy, stabilizátor hiba... Emeld meg a kocsit és rángasd meg visszintesen, majd függőlegesen is a kereket. Gömbfejhibát nem biztos h észreveszel így, de kerékcsapágy, irányítókar hibát észre lehet venni, h komolyabban kopott, széthullott.

Ha így semmi, menjel egy műhelybe, rángatópados, szemrevételezéses vizsgálatra.

Ha nem vagy biztos a dolgodba, próbaút a szerelővel.

Bár azt írtad sokat vezetsz és eddig ilyen jelenség nem volt. Kerestesd meg a hiba okát, mielőtt nagyobb gond adódna!

2019. febr. 10. 12:44
 14/16 veterán vas ***** válasza:
82%

Számomra az a furcsa, hogy aki "nagyon sokat vezet" az még rá tud csodálkozni arra, hogy ködös úton fagypont körüli hőmérsékleten -ráadásul körforgalomban- megcsúszik az autó.

Mit lehet ezen csodálkozni???

2019. febr. 10. 13:42
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem tényleg csúszott az út.

Én ma túlvoltam egy csomó körforgalmon, és egyik se csúszott, na de az utolsó. Persze, abba is lendületesen be, hiszen a környékben addig mindenhol minden oké volt, aztán hála az ABS-nek meg a higgadtságomnak (meg a szerencsémnek) nem szálltam el félúton. Nekem ugyan már kopottabbak a téli gumijaim, de így még nem csúsztam meg ezen a télen.

2019. febr. 10. 16:20
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,átnézetem mindenképpen a futóművet.
2019. febr. 10. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!