Miért csúszik meg az autó?
Sziasztok.
A jelengség a következő:
Haladok a körforgalomba,kb. 30 km/h-val,kicsit nagyobb kormányzásnál az autó érezhetően megcsúszik,a hőmérséklet +2 fok,az út nem vizes,kicsit ködös az idő(este 22:00),ennek ellenére mégis megcsúszik az autó,és nem értem miért. Elvileg az útra nincs ráfagyva semmisem,gumikat néztem a megcsúszás után,szárazak,fogalmam sincs,mitől csúszik meg enyhén az autóm,az még érthető lenne,ha vizes lenne,de nem is vizes,maximum egy kicsit nedves a köd miatt.
Ez az autó hibája lehet,vagy tényleg csúszott az út a körforgalomban? Téli gumiim vannak,jó profilmélységgel.
Lehet,hogy hülyekérdés, járt már valaki így?,azért is kérdezem.Csúszáskor nem csikorog a gumi,csak érzem,hogy az autó instabillá vált,és ellen kell kormányoznom.
Nem volt esetleg futómű javításod? Esetleg bölcsőleengedéssel egybekötött más javítás?
Az autó ugyanis így viselkedik olyan esetekben, h nincs megfelelően meghúzva egy egy bölcsőtartó, gólyalábtartó csavar, esetleg elszakadt.
De okozhat ilyet helytelen futóműbeállítás, vagy hibás gömbfej is. A kormányzott kerék egyszerűen megbicsaklik kanyarodás közben.
Veszélyes játék.
Ha úgy érzed nincs rendben, meg kell keresni az okot.
Még egy dolog... laza féltengelycsavar, laza kerékagy, hibás kerékcsapágy, stabilizátor hiba... Emeld meg a kocsit és rángasd meg visszintesen, majd függőlegesen is a kereket. Gömbfejhibát nem biztos h észreveszel így, de kerékcsapágy, irányítókar hibát észre lehet venni, h komolyabban kopott, széthullott.
Ha így semmi, menjel egy műhelybe, rángatópados, szemrevételezéses vizsgálatra.
Ha nem vagy biztos a dolgodba, próbaút a szerelővel.
Bár azt írtad sokat vezetsz és eddig ilyen jelenség nem volt. Kerestesd meg a hiba okát, mielőtt nagyobb gond adódna!
Számomra az a furcsa, hogy aki "nagyon sokat vezet" az még rá tud csodálkozni arra, hogy ködös úton fagypont körüli hőmérsékleten -ráadásul körforgalomban- megcsúszik az autó.
Mit lehet ezen csodálkozni???
Szerintem tényleg csúszott az út.
Én ma túlvoltam egy csomó körforgalmon, és egyik se csúszott, na de az utolsó. Persze, abba is lendületesen be, hiszen a környékben addig mindenhol minden oké volt, aztán hála az ABS-nek meg a higgadtságomnak (meg a szerencsémnek) nem szálltam el félúton. Nekem ugyan már kopottabbak a téli gumijaim, de így még nem csúsztam meg ezen a télen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!