Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csúszik meg az autó?

Miért csúszik meg az autó?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A jelengség a következő:

Haladok a körforgalomba,kb. 30 km/h-val,kicsit nagyobb kormányzásnál az autó érezhetően megcsúszik,a hőmérséklet +2 fok,az út nem vizes,kicsit ködös az idő(este 22:00),ennek ellenére mégis megcsúszik az autó,és nem értem miért. Elvileg az útra nincs ráfagyva semmisem,gumikat néztem a megcsúszás után,szárazak,fogalmam sincs,mitől csúszik meg enyhén az autóm,az még érthető lenne,ha vizes lenne,de nem is vizes,maximum egy kicsit nedves a köd miatt.

Ez az autó hibája lehet,vagy tényleg csúszott az út a körforgalomban? Téli gumiim vannak,jó profilmélységgel.

Lehet,hogy hülyekérdés, járt már valaki így?,azért is kérdezem.Csúszáskor nem csikorog a gumi,csak érzem,hogy az autó instabillá vált,és ellen kell kormányoznom.

2019. febr. 9. 23:15
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
*az még érthető lenne,ha vizes lenne,de nem is vizes,maximum egy kicsit nedves a köd miatt. (ezt az útra értettem)
2019. febr. 9. 23:16
 2/16 anonim ***** válasza:
Lack of driving skills.
2019. febr. 9. 23:35
 3/16 A kérdező kommentje:

Biztos,hogy nincs hiányom vezetési kézségekben :D

Nagyon sokat vezetek,nem rég vettem a mostani autómat,és csak ennél tapasztalom ezt a jelenséget.

2019. febr. 9. 23:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én os csúsztam már meg téli időszakban, zsír új téli gumikkal. Igaz én gykrsabban mentem. 40-50-el. A körforgalmak navyon csúszósak, nem szabad vagánykodni bennük. Motorral is nagyon könnyű elesni körforgalomban.
2019. febr. 10. 07:18
 5/16 anonim ***** válasza:
Nem régiek a gumik?
2019. febr. 10. 08:11
 6/16 anonim ***** válasza:
Igen, múlt évben csinálták a Swiftem karosszériáját, pont az ilyen hideg időbe, addig egy hátsókerekes Opelal jártam nyári gumikkal ilyen +2+3 celsius volt és körforgalomba lassan haladva megcsúszott pedig száraz volt a terep, körforgikba megáll a por és bizonyára azmiatt lehet a gond.
2019. febr. 10. 09:19
 7/16 anonim ***** válasza:
Ilyen időben simán előfordul, hogy egy picit "taknyos" az úttest. Szerintem az általad leírtak is emiatt történtek.
2019. febr. 10. 09:57
 8/16 anonim ***** válasza:

A virsligumis swift előttem is küzdött a nyálkás körforgalomban.

Amíg én vígan vettem a 2003-as clioval az ívet.

Én úgy gondolom, hogy a virsligumi, vagy rossz állapotú gumi + könnyű autó kombója nem valami jó.

2019. febr. 10. 10:26
 9/16 A kérdező kommentje:
Rendben,koszi a valaszokat.azt hittem,hogy a futomuvemmel van a baj, egyebkent 2015 os gumik,195/70 R15 os gumiim vannak.
2019. febr. 10. 10:40
 10/16 Beviz Elek ***** válasza:

Nincs hiányod? Mégsem tudod eldönteni hogy az út, a futómű vagy a gumi miatt csúsztál meg.

2019. febr. 10. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!