Meddig lehet még kapni újonnan sima szívóbenzines autókat?
Figyelt kérdés
Manapság már minden autóba kizárólag alul méretezett de a végletekig kihegyezett turbómotorokat pakolnak. A régi jó szívó benzinek kezdenek kikopni a kínálatból. Én ennek egyáltalán nem örülök, mert sokkal olcsóbb a javításuk mint az új turbós motoroknak valamint a meghibásodási lehetőség is jóval kevesebb. Nekem nem versenyautó kell csak egy új és sokáig használható verda, de attól félek mire pár év múlva vennék magamnak egy új kocsit már nem lesz kapható semmi pl egy sima 1,6-os szívóbenzin motorral...2019. febr. 5. 20:02
21/24 anonim válasza:
Azért fizeted ki azt a turbócserét, mert van egy takarékos autód, ami ugyanannyit eszik, mint egy szívóbenzin, cserében másfélszer erősebb, éérted?
22/24 A kérdező kommentje:
Ezt most úgy mondod mintha nőne a teljesítmény pedig a tendencia az hogy az nem növekszik mert mellette arányosan csökken a lökettérfogat. Ezért van hogy pl míg régen volt egy ocatviában az 1,6 -os benzinmotor ahelyett már TSI van ami kb fele annyi km-ert nem fog elmenni megbontás nélkül mint azok. Van belőle 1000-res 3 hengeres is ha jól tudom. Szerinted az tartósabb mint a régi 1,6?
2019. febr. 7. 19:43
23/24 anonim válasza:
A régi 1.6 szívó benzin Octavia 102 lóerő, tartós autópályázásra például már alkalmatlan, és főútra is elég nyomatékszegény. A 122 lovas 1.4 TSI helyettesítette, ami már egy nyomatékos motor, emiatt jó hosszú végáttétele lehet, alkalmas autópályára is, illetve főúton is jobban lehet vele előzni. A fogyasztása pont annyi, mint az 1.6 szívónak.
Na de mindegy, végülis én nem akarlak meggyőzni, csak érvelek a turbó mellett, mert az én szememben a turbó az autóipar legnagyobb találmánya.
24/24 A kérdező kommentje:
Számomra mivel amúgy is keveset pályázom és sokszor használom rövid távokra az autót így egyértelmű hogy a szíví benzines a nyerő. Olcsóbb fentarthatóság, megbízhatóbb kiforrottabb technika.
2019. febr. 8. 10:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!