Eltűnnek a sima "klasszikus" szívóbenzines autók?
Ma nézegettem interneten az egyik autómárka új modelljeit.
Amikor a motorpalettát böngésztem eléggé meglepett, hogy nem kínálnak, hozzájuk szívóbenzines motorokat.
Mindegyik turbófeltöltős már.Egy 1.4-es motor 125 lóerőt tud és beleteszik egy elég nagyméretű középkategóriás autóba (Passat).
Gyakorlatilag még nem fognak eltűnni mert a magyar autók átlag életkora 14 év.
Messze lesz még az amikor 1.4-es turbóbenzines Passatot kapunk használtam 1 millió alatt.
Nem tűnnek el..mint ahogy nem tűntek el a láncos autómotorok sem..ezek az ezres háromhengeres turbós százharminc lovas motorok élettartama jó esetben kétszázezer..állandó autópályázással annyi se..
nem rosszak, csak még nem az igazi.pont olyan a szitu, mint a háztartási led lámpák..jó, jó, de még nincs kiforrva..
látni kell a parasztvakítás mögött a még megbízható technikát..
Már most szinte eltűntek. Rengeteg modellbe nem is rendelhető már semmilyen szívó motor, egyéb modellekben még becsületből meghagytak néhány szívót, viszont helyette olyan turbós motorok választhatóak, hogy jobban jársz azokkal.
Egyébként néhány éve még fura volt a dolog, meg kissé aggasztó, de lassan kiderült, hogy egész jók ezek a kicsi turbómotorok is, vannak olyan megbízhatóak, mint turbódízel társaik. Szóval aggodalomra semmi ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!