Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eltűnnek a sima "klasszikus"...

Eltűnnek a sima "klasszikus" szívóbenzines autók?

Figyelt kérdés

Ma nézegettem interneten az egyik autómárka új modelljeit.

Amikor a motorpalettát böngésztem eléggé meglepett, hogy nem kínálnak, hozzájuk szívóbenzines motorokat.

Mindegyik turbófeltöltős már.Egy 1.4-es motor 125 lóerőt tud és beleteszik egy elég nagyméretű középkategóriás autóba (Passat).

2015. szept. 20. 18:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

80as években is volt egy feltöltős hullám a gyártók részéről és kikoptak, most is ez lesz.

Próbálkoznak de értelmetlen.

Hosszútávra drágább és kezelhetetlenebb megoldás.

Egy szivó 2literes gond nélkül 500-800ekm t elfut!

Enyémben most van 300e és mint a vadi új.

Fogyasztásban meg az 1.4turbo is beveri a 10et ha taposod neki! Aki meg pesti dugoban araszolni egy főre vesz 1,5-2tonnás 2-3literes benzinest az hülye. Én vidéken lakom és nem 2sarokra használom, 160as utazónál alig forog a sor6 és fogyi mérőm 7literen a tankoláskori átlagban meg 10liter amibe a kevés város is benne amikor 20l alatt nincs a mutató.

Tartós 160nál a turbos is bever ugyan enyi, mert semmiből nem lesz erő és cserében 200ekm nél turbo csere, 300e nél elrepedt hengerfej, stb.!

2015. szept. 20. 23:30
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem teljesen koptak ki. A 90-es években a Volvo ráállt a feltöltős motorokra és az óta is megbízhatóan üzemelnek a motorjaik. 4-5 hengeres 2 literesek, sor5 és sor6-os turbókból már a 90-es években is több készült a volvonál, mint a szívóból.

Igaz azok még nem a downsizing miatt lettek feltöltősek :)

2015. szept. 21. 02:44
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

nem hiába van kis motorra a turbó téve....

"Fogyasztásban meg az 1.4turbo is beveri a 10et ha taposod neki" ez így van valóban ahogy írod,viszont ha nem taposod akkor meg lehet állítani akár 5-6 ban is országúton a 160LE-s TSI-t Ezt viszont a 2.0 150Le-s auto nem tudja és nem is megy úgy.

Ezért kell TDI,ha taposod sem eszi le a gatyád és megy is :P :D

2015. szept. 21. 08:56
 14/17 anonim ***** válasza:

"Ok, most megbízható... 10 év vagy 200k km után már lehet más lesz a tészta."

Vártam a lepontozásokat és az ilyen jellegű válaszokat. A vicces az, hogy 7-8 éve is ugyanezt mondták a kételkedők, hogy majd 200 ezer km-nél. Na csak szólok, hogy sok kis turbós benzinesbe már ennél jóval több is bekerült, mivel elég régóta gyártják, és köszönik szépen, jól vannak.

Volt nekem 2.0-ás szívóbenzinesem, 150 lóval, mi volt benne olyan jó? Lábújheggyel is 9 litert evett, 3000-res fordulat alatt nem ment, csak éppen gurulgatni lehetett vele. A mostani 1.4-es 150 lovas turbók bizony 2000-2500-as fordulatnál úgy húznak mint a dízel, és ilyen fordulaton nem is esznek csak 6 litert, mint ugyanekkora szívó társaik. Persze ha padlózod, akkor eszik is, de ilyen a szívóbenzines is.

Kár, hogy mindig olyanok szidják ezeket, akik még csak kívülről láttak ilyen autót, és életükben nem ültek ilyen autóban, viszont olvasták a neten, hogy sz*r...

2015. szept. 21. 09:12
 15/17 anonim ***** válasza:
ja,azt még elfelejtettem,hogy szerintem azért egy 2literes 150Le-s auto nem fut el gond nélkül 800e-t,persze itt nincsen tapasztalatom.
2015. szept. 21. 09:22
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

azt se írtad, hogy hány fokos a kipufogószelep egy feltöltős és egy szivó benzinesben és azt se, hogy milyen gyors gázreakció van és azt se hogy mennyire meredek a nyomatékgörbe melyiknél...

A turbo felújítás árát se...

Mindkettőnek van előnye és hátránya, nekem a 2-3l közti szivó benzin jön be. 2l alatt vic 3l felett benzintemető, feltöltő meg nem kell...

2015. szept. 21. 09:49
 17/17 kamikaze17 ***** válasza:
nekem egy 1.2 tsi 110l leon kombim van 1.9 tdi 110l toledorol valtottam es nagyon meg vagyok elegedve vele autopalya 130-140 tempo 6,5 l fogyasztassal telepakolva cuccal es 3 an ultunk benne
2015. szept. 23. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!