Ennyire siet mindenki?
Én legutóbb figyeltem néhányszor, ha az M3-on beállsz trafihatár alá egy kicsivel akkor Budapest-Miskolc távon nagyon kevés autó előz meg. Míg régebben rendszeresen voltak akik kenték neki, most 200km-en alig látsz 4-6 autót 150km/h felett.
Országúton több hülyével szoktam találkozni.
Én pont az ellenkezőjét veszem észre az utóbbi időben. Kivétel aza pár román rendszámos, vagy pedig akik tréleren viszik ki románba a németből hozott autókat. Ezek eszméletlenül hajtanak, de a többség , a magyar elég lassan mennek.
Én kb 80-90 közt mentem és én előzgettem csak. Engem senki nem előzött meg Debrecen és Szolnok közt.
A 90 és a 120 között 18 perc időkülönbség van 100 km-en. Ez nem a sietésről szól...
Van, aki attól érzi nagyfiúnak magát, hogy ő AUTÓZIK. Baleset úgyis csak mással történhet, a környezetvédelem meg az urak hóbortja.
Én friss jogsisként meglepően pozitívan csalódtam.
Azt vettem észre, hogy a többség tartja a sebességhatárt, vagy a +10%-ot ami még nem vészes különbség. Akik jobban mennek, azok se nagyon mennek autópályán 150 fölé. De nagyon sokan mennek kicsivel lassabban is.
Viszont azt látom, hogy Szabolcsban, keleten mikor vezetek, ott sokkal inkább nyomják mint az ökrök, hiába kevesebb az autó, olyan veszélyes előzésekbe mennek bele, hogy ha ott valami történik akkor 2-3-4 ártatlan autóst is visznek magukkal az árokba. Mindez rossz minőségű főúton.
Mondjuk különösebben nem is éri meg nyomni a gázt. 2 óra út felett spórol mondjuk 5-10 percet vele az ember. Városi környezetben meg szintén perceket, de valószínűbb, hogy ugyanúgy megfogja a lámpa mint azt aki nem siet.
Amúgy én is növelni szoktam a sebességet, ha előzök valakit, akár pályán akár főúton.
Nem őrült tempóra kell gondolni, csak annyira, hogy határozottan el tudjak menni és minél hamarabb meglegyen mögöttem is a követési távolság. Utána vissza lassítok annyira amennyire kell, de legalább nem megyünk egymás mellett kilométereken át.
Én például pont azt nem szeretem, mikor jön valaki mögöttem méterekre minimális különbséggel, majd elkezd előzni és a holtteremben tartózkodik perceken át, aztán besorol elém pár méterre, én meg lassíthatok, hogy ne egymás hegyén-hátán autózzunk. Akkor inkább gyorsítson 5-10 km-el nagyobb sebességre.
Pontosan ezt akartam mondani mint az előbbi!
Én 110-el szoktam menni egyébként mert azt tartom ideálisnak, semmi különös, csak 90 lassan hat, 110 pont jól. Ha valaki közelébe érek aki 90-el megy akkor 130-ra felnyomom h megelőzzem minél hamarabb hogy ne kelljen totyogni egymás mellett mögött, aztán visszalassitok 110-re.
Néha persze autópályán jólesik kihúzatni a kocsit mert szeretem, de semmi köze sem a menőzéshez, sem a sietéshez. :) (nálam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!