Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért siet mindenki a teljesít...

Miért siet mindenki a teljesítménytúrákon?

Figyelt kérdés

Egy ideje már járok (van hogy egyedül) és sok ember lehagy. Ugye ez nem futóverseny! egyszerüen én gyaloglok, de ez lassú. sok túrabeszámolót olvasok az egyik ilyen oldalon (ttt), és folyton látom hogy 5 meg 6 kilométeres sebességek felett jön ki a végén.

nekem átlagban a 4es jön ki, ha kevés a szint akkor megközelítem az 5öt, de volt már 22km 6 óra alatt, igaz 700as emelkedővel és pihenéssel. voltam egy városi 10kmes túrán, minden emelkedő nélkül, és azt is 2 óra alatt csináltam meg, pedig nem pihentem, bár nem is rohantam.

gondolom ők gyakorlottabbak, nem tavaly kezdték mint én. de én nem érzem hogy valaha én is olyan gyorsan gyalogolhatnék, meg nem is értem miért kell úgy.

2013. márc. 19. 23:22
 1/5 anonim ***** válasza:
67%
A teljesítménytúrákon még hagyján, de a sima meghirdetett kirándulásokon is. Nem is megyek most már ilyesmire. Én azért megyek az erdőbe, hogy kellemes környezetben sétáljak, hallgassam a madarakat, nézzem a tájat, és nem azért, hogy mint a mérgezett vakegér rohanjak az előttem lévő hátizsákja után, hogy le ne maradjak.
2013. márc. 19. 23:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem egyszer 3,5-es átlag jött ki, nem voltam valami friss :D De máskor is 4 körül megyek. Nem futóverseny, ahogy mondod, a szebb pontokon gyönyörködöm a tájban, a párom fotózik, miegymás.

Ismerem, amit mondasz. Ha sietnek, sietnek, ez még rendben van, akkor ütődtem meg, amikor egyszer haverokkal túráztam. Ők is szép normálisan mentek, mint én (nem vagyok egy lassú gyalogló, 5-6-tal szoktam menni, de nem hegynek föl, köveken mászkálva, erdőben fák közt óvakodva, no). Élveztük a látványt, a levegőt, beszélgettünk. Hirtelen kibukkantunk egy csodálatos tisztáson, nem tudom elmondani, de olyan helyes kis mohaszőnyeg volt ott, ilyen kis tündérkert hangulata volt, ajajj, hogy mondjam el? Ott álltunk megbűvölve pár percig, csak akkor eszméltünk, amikor néhány gyorsgyalogló túrázó keresztülcsörtetett a placcon, nem nézve se jobbra, se balra. Valahogy nem látszott, hogy élveznék a túrát.

Oké, kinek mi a fontos, van, akinek ez valóban teljesítménytúra, teszteli, mire képes. Nekem egy hangulatos kirándulás szép környezetben, szintidővel, kitűzővel, itinerrel...

Én hedonista vagyok, nekem ez a jó. Nem is megyek hosszúakra, csak 20 km-esekre, 35 is oké lehet még, de nekem nem a teljesítőképességem végső határának megkeresése a cél. Nem vagyunk egyformák.

2013. márc. 19. 23:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugye azt hirdeted, hogy ez nem verseny, mégis fáj, hogy lehagynak? :-D Mit foglalkozol velük? Beszólnak? Cikiznek? Köcsögölnek, mert lassan mész? Szerintem nem. Akkor meg? Nem értem, hogy mi a bajod. Különbözőek vagyunk, mindenkinek más-más tempó okoz örömöt. neked ez miért fáj? Miért kellene mindenkinek olyan sebességgel mennie, mint neked?

"Valahogy nem látszott, hogy élveznék a túrát. "

De nyilvánvalóan élvezték a túrát, látták, amit ti is láttatok. Csak számukra, még a látványon kívül, volt egy sport értéke is a dolognak. Arról nem is beszélve, hogy amin annyira csodáztatok, azok az emberek lehet, hogy hetente akár többször is látják.

2013. márc. 20. 04:01
 4/5 anonim ***** válasza:

A sport nálunk is megvolt, elvégre fel kellett másznunk a hegycsúcsokra, és nem, nem valószínű, hogy látták. Ha az ember rohan, nem látja úgy a szépségeket, ez gyalog éppúgy van, mint motorral - lehet, hogy akad olyan, aki annyira edzett, hogy nem azzal van elfoglalva, hogy kik0pi a tüdejét, valamint egy másodperc alatt megnéz bármilyen látványt, de a többsége az ilyen embereknek valszeg a sportra megy rá inkább, én pedig a hedonizmusra.

Ezzel voltaképpen semmi baj, tuti írtam is, de nem tudok nem arra gondolni, hogy kihagy valamit. De ha nem érdekli, vagy csak extra pontokon gyönyörködik, hát tegye.

Attól még én kifejthetem az egyéni, teljesen szubjektív véleményemet :P

2013. márc. 20. 09:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Ja, a teljesítménytúrák, hiába van a nevükben a teljesítmény, bevallottan figyelembe veszik a kiránduló-gyönyörködők szempontjait is, hiszen megpróbálják a főbb látnivalókat, szebb helyeket felfűzni :) Jó, hogy megnézem őket jól :)

Ha naponta járnék arra, akkor is jól megnézném :) Nem vesztik el a varázsukat, sőt, változnak is, főleg tavasszal és ősszel (de ősszel egyszerűbb, megállás nélkül is minden olyan gyönyörű tud lenni :) Akkor elég a csúcsokon, tavaknál és forrásoknál megállni hosszabban).

2013. márc. 20. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!