A kocsimban lemerült az akkumlátor! Ha meg tolják a haverok hogy indítsam be? Úgy értem nem csak simán ráindítani kel ugye?
Nem, nem indítózunk! Gyújtás be - kuplung kinyom - hármas betesz - autó megtol - kuplung felenged.
Nem a legszerencsésebb megoldás katalizátort tönkreteheti. Kábellel másik autó akkujáról bebikázni célszerűbb.
Ha a duda sem szólal már meg(full-ra lemerült akksi) lehet,hogy nem indul be a jószág..mert a gyújtószikra képzéshez is kell valamennyi áram,illetve az injektorhoz is szükségeltetik.
Amúgy ahogy írták az előttem lévők:
Gyújtásra
2-esbe,
kuplungot kinyomva tolás/gurulás,
Majd hirtelen felengedjük a kuplung pedált.
(Ezután a motort járatni min 10 percig,hadd töltődjön az aksi)
Ha nem indul az "istennek se"..ne erőltesd sokáig ezt mert a katalizátorod szétdurranhat a sok benzintől. Bikázni biztonságosabb.
katalizátornak őszintén mi köze az indításhoz ?
ha ékszíjas a vezérmű akkor nem ajánlom a tolást meg rángatást, sokba kerülhet, ha lemerült az aksi nem biztos beindul ha injektoros a motor, ugyanis nagyrészbe elektromos a magasnyomású pompa. Inkább másik akksi lenne a jó megoldás.
"katalizátornak őszintén mi köze az indításhoz ? ha ékszíjas a vezérmű akkor nem ajánlom a tolást meg rángatást, sokba kerülhet"
Ez totál hülyeség. Jobb lett volna ha csendben maradsz.
nem egy autót javítottam ezért... ha a butaság fájna...
naés ha az égetlen keverék felgyülemlik a kipuffogóba ? utána szépen felmelegedik a katalizátor és elégeti.
"Ez totál hülyeség. Jobb lett volna ha csendben maradsz."
Inkább neked kéne csendbe maradni, mert igaza van! Nézz utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!