Használt autó 1 évesen, vagy vadiúj szalonból?
Üdv! Autó vásárlás előtt állok. Holnap megyek a Suzuki szalonba, és gyors tanács kéne.
Ugyebár az autó ára esik kb 2000 eurót a Swift Sport esetében, amint ki gurul a szalonból. Láttam neten 1500-2000km-vel kvázi használtan, de ez is szerintem lehet zsákbamacska, mert ki tudja hogy használták. Ha úgy rendelek Japánból, akkor személyre szabhatom igény szerint, viszont ott tartunk, hogy az ára nem is ér annyit az előbb említett ok miatt. A pénz jelenleg nem számít, ettől elvonatkoztatva ti mit szóltok? Vadiújan, vagy használtan kb 1 évesen?
Már bocs de 1500 kmen mit tudtak kinyirni rajta?
Mondjuk azt számold fel milliót röhögve engednek a suzukibol. Úgy kellene hogy kérsz árajánlatot tudod mintha tévét vennel és az olcsóbbat veszed.
Suzukinal pl Magyarországon kell ajánlatot kerni. Én Ford mustangot vettem lengyel kereskedésben. Újat. Vadi újat. Szalonbol. Mert itthon a magyar kereskedés nem szolgált ki, a német meg drága volt.
De vettem használt autót is pár éve 1 éves volt és majdnem féláron volt. 3 éve volt ma többért árulják mint amennyiért vettem de itt a márkára se mentem rá hanem jó ajánlat kellett. (Más kérdés hogy az egyik kedvenc markam gyöngyház fehér metál színben lett a vágyott motorral és felszereltseggel így jobbat nem is kérhettem volna )
Kedvezmény : mindenhol van ha ad 500e kedvezményt de veszel érte extrát akkor ingyen volt az extra de mondhatod úgy is hogy kaptál 500e kedvezményt.
Úgy fogalmazott meg ahogy neked tetszik a vége ugyanaz
Annak idején tesztautót szerettem volna venni, mert hogy pár hónaposak, kevés km-esek és lényegesen olcsóbbak, mint az újonnan rendeltek, de mégis (majdnem) új autók.
Aztán a szalonban nagyon hamar lebeszéltek róla. A Suzukit nem ismerem, de nagyon sok márkánál vannak elég jelentős "kamarai" kedvezmények. Ha beleesel valamelyikbe: ügyvéd, orvos, mérnök, őstermelő, közszolgálati dolgozó, stb, kapásból alkudozás nélkül 10-20% lejön a listaárból. Ez nem olyan kevés ám! Egy listaáron 5 milliós autó ára kapásból 4 lesz vele. Ebből még adhatnak egyéni kedvezményt, egyéb kampánykedvezményt is. Tehát 3,6-3,7-ért kihozod az 5 millás vadonat újonnan egyedileg rendelt autót. Ennél a tesztautó sem olcsóbb. Az 1 éves sem olyan mértékben, hogy azt választanám.
Mint írtam, nem ismerem a Suzukit, lehet butaságot írok, de meglepődnék rajta, ha egy rendelt Swiftet egyenesen Japánból szállítanának le és nem valami kelet-európai gyárból, mint ahogy legtöbb márkánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!