Szerintetek jogos apám kiakadása?
Nem jogos a kiakadása, csakhát apád azt hiszi, hogy ő egy zseni, tehát veszekedhet.
Saccperkábé minden harmadik jogosítványért hajtó tanuló pont úgy vesz pótórákat, mint te. Lehet, hogy nincs kivel veszekednie, te meg kéznél vagy.
Apád le van maradva néhány évtizednyit.
Amikor még ő vizsgázott sokkal könnyebb volt közlekedni, alig volt gépjármű forgalom az utakon.
Persze, vannak, akik most is levizsgáznak a kötelező 30órával, de ők vannak kisebbségben, 50 óra körül van az átlag, és azok száma sem kevés, akiknek 60-80 óra gyakorlás szükséges a sikeres vizsgához.
Ami fontos, hogy a szükséges órák száma nem mérvadó arra, hogy az illető majd mennyire lesz jó vezető, abból semmiféle következtetés nem vonható le, hogy már az 50órához közelitve nincs mag a jogosítványod.
Nem.
Szinte mindenkinek kell pótórákat vennie (legalábbis Pesten). De ha te lennél egyedül ebben a helyzetben, akkor sem lenne igaza. Az az egyedül fontos, hogy jól tanulj meg vezetni! Ha ehhez 50-60 óra kell, akkor annyi!
Nem jogos.
- Nem vagyunk egyformák, nem megy mindenkinek ugyanúgy, eleve nem mindenki ugyanolyan alappal kezdi el.
- Ma már azért más a vezetés, mint amikor apád tanult.
- A lényeg, hogy rendesen megtanuld, nem pedig az, hogy hány óra után mentél vizsgázni. Nem a vizsga a lényeg, hanem, hogy utána majd tudják vezetni.
- És ezzel a cseszegetéssel egyáltalán nem segít, sőt, inkább csak frusztrál.
Feltehetően jól megtanultad a kreszt és 40 óránál már illene tudnod,hogy kell JÓL csinálni a dolgokat....nyugodtan sorolhatod apukádnak miközben ő vezet,hogy hibapont,bukás,hibapont,hibapont,bukás. Jogosítvánnyal és sokkal több rutinnal a teljesen szabályos közlekedés valószínűleg neki se menne (kezdődik ott,hogy az 50 az 50 és nem 60 stb mert siet, tökéletes parkolás és lassítson ott ahol lassítani is kell,hiába nem jön senki és meg akkor stb stb index se maradjon el) aztán neked ehhez hozzá jön az,hogy te csak 40 órát vezettél.
Azért az is nehezítés esetedbe,hogy apukád jobban akarja neked a jogsit mint te.
Nem jogos.
Én ismerősnél tanultam (osztálytárs édesapja), kedvezményes (szinte nullás profitú) óradíjjal. Azzal kezdte, hogy a 40 óra nem lesz elég, ennyi idő alatt nem lehet annyira begyakorolni, hogy szívózó vizsgabiztos mellett is átmenjen az ember. Így "vettem" (ezt is a kedvezményes díjon) plusz 10 órát.
Sokan azért mondják, hogy kell a plusz óra, hogy legyen egy kis extra bevétel. Ez részben igaz. Viszont esetemben mivel a plusz óra is a protekciós díjjal ment nem lehúzásként értékeltem, hanem hasznos tanácsként.
Egyébként így elsőre éppen, maximális hibaponttal átmentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!