Apám szerint simsonom sok benzint kap lehet igaza?
Apád nem ért a Simsonhoz. Miért is kéne bemelegednie az alapjárathoz? Amikor sok időm volt és nem volt még kihajtva a Schwalbe-m, akkor elég volt kettőt lendíteni a főtengelyen és azonnal indult és beállt egy alacsony fordulatra, mindenféle gáz és szivató nélkül.
Miért húzol gázt induláskor? Ezzel megakadályozod a szivató normál működését.
Ha nagyon sokat kap, akkor alapjáraton egy kis idő után magába fullad és leáll. Nekem a gyertyakép soha nem segített. Igazából mindig annyit csináltam, hogy a tűt a középső rovátka valamelyikébe tettem és a benzin-levegő csavart érzésre és hallomásra állítottam be.
Nem biztos hogy sokat kap.
Nekem pl. volt anno egy 250-es etz-m, ugyanígy indult.
Hideg motornál pici gázadással, és azonnal szép alacsony alapjárata volt. Ebből azt gondolná az ember hogy sok benzint kap, hiszen más motor szivatóval indul így.
Viszont a működése teljesen rendben volt, a gyertya mindig szép őzbarna szinű volt.
Most viszont van egy 42 éves, tavaly teljesen felújított ES150-esem, az csak szivatóval indul, illetve míg hideg a motor, picit rá kell húzni, különben megáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!