Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Apám szerint simsonom sok...

Apám szerint simsonom sok benzint kap lehet igaza?

Figyelt kérdés
azért mondja mert félgázon első rúgásra indul és egy gázfröccs után stabil alapjáratom van és szerinte csak akkor lehetne ha már 2 perce melegszik

2017. máj. 15. 20:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy sok benzint kap. De én ilyen esetekben többre értékelem a gyertyakép megtekintését, mint az ilyen, ránézésre történő vajákolást. Az mégicsak többet mond a motorban uralkodó állapotokról.
2017. máj. 15. 20:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Menj vele egy nagyobb kört (5-10 km), de ne városban lehetőleg. Nem kell nyelezni, csak óvatos 45-50-nel. Aztán hagyd kihűlni a motort és szedd ki a gyertyát. Ha a színe nagyon sötét barna vagy fekete akkor lehet hogy sokat kap (ilyenkor nehezen veszi egyébként a fordulatot is). Persze számít az is hogy jól áll-e a gyújtás és a megfelelő hőértékű gyertya van e benne (ezek alap dolgok, először ezek legyenek rendben).
2017. máj. 15. 20:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Apád nem ért a Simsonhoz. Miért is kéne bemelegednie az alapjárathoz? Amikor sok időm volt és nem volt még kihajtva a Schwalbe-m, akkor elég volt kettőt lendíteni a főtengelyen és azonnal indult és beállt egy alacsony fordulatra, mindenféle gáz és szivató nélkül.

Miért húzol gázt induláskor? Ezzel megakadályozod a szivató normál működését.

Ha nagyon sokat kap, akkor alapjáraton egy kis idő után magába fullad és leáll. Nekem a gyertyakép soha nem segített. Igazából mindig annyit csináltam, hogy a tűt a középső rovátka valamelyikébe tettem és a benzin-levegő csavart érzésre és hallomásra állítottam be.

2017. máj. 15. 21:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem biztos hogy sokat kap.

Nekem pl. volt anno egy 250-es etz-m, ugyanígy indult.

Hideg motornál pici gázadással, és azonnal szép alacsony alapjárata volt. Ebből azt gondolná az ember hogy sok benzint kap, hiszen más motor szivatóval indul így.

Viszont a működése teljesen rendben volt, a gyertya mindig szép őzbarna szinű volt.

Most viszont van egy 42 éves, tavaly teljesen felújított ES150-esem, az csak szivatóval indul, illetve míg hideg a motor, picit rá kell húzni, különben megáll.

2017. máj. 16. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!