Autó váltás? Kisebbre? De mire?
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a jelenlegi autómat. A mostani egy 2008-as 1.6-os benzines Renault Megane Limusin. Ez a sajátom, de a családom is használja, közös utazások stb, ezért lett ilyen nagy/tágas vásárolva
Olyan kisebb fogyasztású és méretben is kisebb autót szeretnék, ami gazdaságosabb. Mindennapi munkába járáshoz ( összesen napi 40-50 km) városi szaladgálós autót szeretnék.
Valakinek ötlet esetleg jó tanács? Mi az ami szóba jöhet, esetleg melyik az amelyiket semmiképpen sem.
Első sorban most dízelesben gondolkozom.
Köszönöm =)
27/L
Napi munkába járásos autónak dízelt ne vegyél.
Akkor éri meg a dízel ha a munkába járáson kívül mondjuk hétvégente 200km-et csapatsz vele hogy kifújja magát.
Tapasztalat.: Bátyám a dizeljét CSAK munkába járáshoz használja, és folyamatosan bajai vannak. De tényleg minden kis apróság.
Én is dízelt használok viszont én a munka mellett hétvégente utazgatok, kirándulok. A lényeg h ki van fújatva. Éves átnézésekkel a kötelezőeken kívül semmi bajom nemvolt még vele, és ha 1x talán amikor 2x kellett gyújtást adni télen. (Ugyanaz a márka)
Only napira benzinest!
Egyébként én egy kis japánt javaslok, vagy fordot. Családban ezek a picik jöttek be.
A dízellel kapcsolatban osztom az előző véleményét.
Nekem jó tapasztalatom van a 2004-es évjáratú Volkswagen Poloval. Kicsi autó, de belül meglepően tágas. Tavaly novemberben adtam el úgy, hogy semmi baja nem volt. Egész életében 4 trafó lett cserélve, meg a klíma egyszer feltöltve és semmi más baja nem volt soha.
Köszönöm mindenkinek a tanácsot.
A javasolt autók nekem is eszembe jutottak ( bár nem vagyok egy nagy autó guru) Mennyi lehet ezeknek a fogyasztása?
Azért gondolkodtam dízelesbe, mert munkatársamnak az van és Ő is csak napi szenten használja városon, településeken belül szaladgálósnak. Keveset fogyaszt és eddig semmi baja nem volt.
De persze értem, hogy miért nem javasoljátok!
Jó de milyen dízelese van a munkatársadnak? Csak mert nagyon nem mindegy, hogy egy modern mindenféle szűrővel ellátott tdi vagy egy régebbi DPF nélküli szívó dízel vagy egy ezer éves Euro 0-ás előkamrás szívó dízel.
Míg utóbbi meg sem érzi a városi mászkálást addig egy modern dízelt tropára lehet vágni városozással.
Olyan dieselt vegyél amibe nincs dpf. napi 40-50 km az évi 12000 km csak munkába járáshoz + egyéb simán megvan 15-20000 is. Erre ideális a Diesel. VW Polo 1.4 PD
pl
Ezekkel nem igen szokott gond lenni, 1.9 Pd-ből "butították" le.
Persze ezek kicsit idősebbek, de a megane árából megveszed, átíratod és szervizelteted. Szóval kb 1-1-be meg oldható. Ezek 5 liter körül esznek, vagy picivel alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!