FerencDávid kérdése:
Közterületen driftelés tilos?
Figyelt kérdés
Azt olvastam (2014 cikk volt), hogy nem tilos közterületen driftelni, csúszkálni, ha az nem veszélyezteti mások testi épségét, mások tulajdonát, vagy akadályozza a forgalmat. Ez azóta változott, mert én az ORFK honlapján nem találtam róla semmit, de ma a rendőr igazoltatott, amikor csúszkáltunk egy parkolóban ahol az adott sorban nem volt autó, sem ember és azt mondta, hogy ezt nem kéne csinálni, hanem gokarttal a pályán, vagy legalább észre vehettük volna őket időben. Tehát azzal, hogy mi a Győri ETO parkoló egy teljesen üres sorában más testi épségét és tulajdonát nem veszélyeztetve, a forgalmat és másokat nem zavarva, gyakorlás címszó alatt drifteltünk, azzal jogszabályt sértettünk, a rendőr elküldhet illetve büntethet-e ezért? (most nem büntetett, azt mondta hogy menjünk innen)2019. jan. 26. 23:16
21/31 anonim válasza:
Figyu kérdező: Mi anno egy hatalmas, kihalt parkoló félreeső csücskében távirányítós autóztunk és egy közelben lakó öregember kihívta ránk a rendőröket... Teljesen korrekten elzavartak minket és elmondták, hogy sajnálják, de a parkoló nem azért van, hogy ott "játsszunk". Szóval mit gondolsz, miben más az, ha te driftpályának használsz egy parkolót? Hivatalosan még sima parkolást sem gyakorolhatsz ott, mert arra ott vannak az autósiskolák rutinpályái. Ha parkolóban akarsz driftelni, akkor engedélyt kell kérned hozzá és lezárni a parkolót (amit nyilván csak egyesület fog megkapni, magánszemély nem).
22/31 A kérdező kommentje:
#19 tulajdonképpen azt mondod, hogy akkor gyakorlás címszó alatt, te is csúszkáltál, csak nem a feeling kedvéért. Szerinted, akkor ha a rendőr el akarna küldeni, végső soron neked/nekünk látná be, hogy ebbe így van valami, vagy ha ő azt mondja, akkor úgy is van és én aztán mondhatok bármit?
2019. jan. 28. 22:12
23/31 Dörmögő válasza:
Fogd már fel hogy csak a jóindulatú rendőr nem zavar el. Simán megbüntethetnek közúti veszélyeztetésért. Ki a francot érdekel hogy épp nem volt ott senki rajtatok kívül? Bármikor arra járhat bárki mivel közterület. Miért ilyen nehéz a felfogásod? Lovagolj még ezen a témán kis barátom, de ha megbüntetnek titeket akkor mehettek mindenfelé ezzel a szar dumával hogy szerintetek a kresz nem tiltja.
24/31 A kérdező kommentje:
Hát bizony, ha ezért megbüntet, akkor menni is fogunk, és a végeredményt feltétlenül közlöm itt
2019. jan. 30. 12:24
25/31 Beviz Elek válasza:
Mondjuk ez nem válasz a kérdésre, de miért is veszélyeztet ezzel másokat?
Ott egy nagy parkoló, üres a hátsó eldugott része és a kérdezőék elkezdenek csúszkálni. Bemegyek én is a parkolóba, látom hogy hátul csúszkálnak, hát nem megyek oda.
Nem semmi hogy egyetem nélkül ezt így kitaláltam.
26/31 Dörmögő válasza:
Ahogy érzitek. Hajrá mindenkinek
27/31 anonim válasza:
persze lesz**rod a büntetést friss jogsival apu úgyis kifizeti... érettségid meg van már? 🤣
28/31 anonim válasza:
Ha a rendőr meglát simán rádhúzza azt, hogy “nem az út és látási viszonyoknak megfelelően vezetett”. 5-50.000ftig büntethet, figyelmeztethet, feljelenthet.
29/31 anonim válasza:
Es ki az a szerencsetlen es vagy tudatlan aki lepontozott ? 😁 benne dolgozom, en biztos, hogy ra huznam 50.000ftert cserebe. 😘
30/31 anonim válasza:
"Le van írva, hogy nem veszélyeztethetsz senkit a közlekedés során."
Olvasd már el újra ezt a mondatot a KRESZ könyvedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!