Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Közterületen driftelés tilos?

FerencDávid kérdése:

Közterületen driftelés tilos?

Figyelt kérdés
Azt olvastam (2014 cikk volt), hogy nem tilos közterületen driftelni, csúszkálni, ha az nem veszélyezteti mások testi épségét, mások tulajdonát, vagy akadályozza a forgalmat. Ez azóta változott, mert én az ORFK honlapján nem találtam róla semmit, de ma a rendőr igazoltatott, amikor csúszkáltunk egy parkolóban ahol az adott sorban nem volt autó, sem ember és azt mondta, hogy ezt nem kéne csinálni, hanem gokarttal a pályán, vagy legalább észre vehettük volna őket időben. Tehát azzal, hogy mi a Győri ETO parkoló egy teljesen üres sorában más testi épségét és tulajdonát nem veszélyeztetve, a forgalmat és másokat nem zavarva, gyakorlás címszó alatt drifteltünk, azzal jogszabályt sértettünk, a rendőr elküldhet illetve büntethet-e ezért? (most nem büntetett, azt mondta hogy menjünk innen)

2019. jan. 26. 23:16
1 2 3 4
 11/31 Dörmögő ***** válasza:
78%

Ja. azt se írja a kresz hogy nem lehet hegedülni vezetés közben. Mégis még a hülye is tudja hogy nem hegedül mikor vezet. Csak neked nem jutott el a tudatodig.

Az hogy mikor elkezdesz driftelni és nincs a közeledben senki az csak pillanatnyi állapot. Aztán meg jössz a baromságoddal, hogy az egyik haverod figyeli hogy ne menjen a közeledbe senki. Gondolom ezt kétféleképpen képzelted el.

1: Haver majd eláll tőled messze, és nem enged oda senkit. Ezzel megsértve mindenkinek a szabadsághoz való jogát.

2: ha meglátja a haver hogy jön valaki, akkor felhív téged telefonon? vagy hogy gondoltad? mert az is szabálytalan.

Az hogy nincs senki melletted a közterületen nem jelenti azt hogy azt csinálsz amit akarsz. Mások testi épségének veszélyeztetésénél a rendőr hülye lenne elfogadni azt a beszámolódat hogy dehát mi figyelünk, meg éppen nincs itt senki. Bármikor arra mehet valaki, mivel ugyanolyan joga van ott lenni mint az ilyen elme roggyantaknak mint te vagy. És nem meséld már senkinek hogy a télre való felkészülés része a havon való driftelés. Ehhez keress magánterületet.

2019. jan. 27. 08:00
 12/31 anonim ***** válasza:
86%

Hát ha nálunk ökörködnél így valahol a környéken, odamennék és jól valagba rúgnálak!

Közúton (a parkoló is az) nagyon nem kéne ezt. Elmész egy zárt versenypályára, ott lehet. Amúgy ott is aláíratnak veled előtte egy nyilatkozatot, hogy az autódban és egészségedben bekövetkező negatív változásokért rajtad kívül senkit nem terhel felelősség. A pályában okozott esetleges károkat pedig meg kell térítened.

2019. jan. 27. 08:23
 13/31 Beviz Elek ***** válasza:
61%
Tilos, de csinàld nyugodtan. Néha élvezni is kell az életet :)
2019. jan. 27. 09:33
 14/31 anonim ***** válasza:
74%

Hooning is not a crime! ;) Nincs azzal baj, ha néha keresztbe teszed, de ne a legnagyobb forgalomban. Ha esik elég lóerő az égből, és jön egy kanyar, ahol sehol senki nincs, miért ne tenném kicsit keresztbe. Nem mintha szárazon nem kaparna, csak sajnálom a gumikat.

A rendőr elküldhet, meg is büntethet, de nem a csúszkálással van a baj, hanem a lakókkal, mert mindig betelefonálnak. A rendőrök azt szokták mondani, hogy lehet, csak ne az ETO-nál.

2019. jan. 27. 10:16
 15/31 anonim ***** válasza:
74%

"Egyszerűbb" közúti közlekedési vészhelyzetet gyakorolni csak életszerű körülmények között lehet."

Hát ez jó, ugye te se hiszed el?!

Mindenki tudja, hogy nem vészhelyzetet gyakorolni, hanem rajoskodni megy ilyenkor az ember. (én is csináltam rengeteget)

És veszélyeztetsz, pont. Hiába ragozod

2019. jan. 27. 11:30
 16/31 A kérdező kommentje:
Nem én voltam a sofőr, az egyik ismerősöm a saját autójával, összesen hárman voltunk ott. A rendőr éppen akkor jött oda amikor még a motor sem járt és azt mondta, hogy látta hogy driftelünk. És bármilyen meglepő, a rendőrök sem láttak magukon és rajtunk kívül mást, tehát amikor éppen nem igazoltattak minket, csak mi voltunk, senki más, nem veszélyeztettünk. Sajnos nem sok ember van, akinek van saját magánterületi driftpályája, a vezetés technikai pály pedig pénz, és ha pedig mondjuk a Likócsi gokartpályára mentünk volna, akkor ott megb.nak mert az más magánterülete. A rendes válaszolóknak köszönöm a segítséget, ezek szerint keresünk másik üres parkolót, az ETO-t hanyagoljuk
2019. jan. 27. 11:52
 17/31 Dörmögő ***** válasza:
81%

Továbbra is szar a felfogásod, remélem egyszer kinövöd.

Nem sajátíthatsz ki parkolót driftelésre. Vonatkoztassunk el attól hogy a kreszt nézve szabad-e vagy sem. A parkoló azért van hogy parkoljanak rajta, azért építette valaki nem kevés pénzből. Ha ti a helyi vagány csávót játszátok rajta akkor aki le akarna parkolni az se megy oda, pedig lehet hogy pont az volt a célja.

Közterületen ha akartok lehet játszani, vannak ehhez kialakított helyek (játszótérre gondolok ha így érthetőbb), de ne 1-1.5 tonnás vasakkal tegyétek már.

2019. jan. 27. 12:23
 18/31 anonim ***** válasza:
52%

"vezetés technikai pálya pedig pénz"

A benzin is pénz, mégsem lopod. Az autó is pénz, mégsem lopod. A kaja is pénz mégis bemész és megveszed.

Lényeg a lényeg, tök felesleges bármit megkérdezni, ha amúgy is csak azért teszed fel a kérdést, hogy a magad igazát bizonygasd.

2019. jan. 27. 13:26
 19/31 anonim ***** válasza:
73%

Én is kimentem éjjel tesco parkolóba pár hete amikor leesett a hó (és még jó pár fiatal is volt kint csúszkálgatni, bár ők nem tudom miért.)

Én azért mentem ki mert új téligumi van fent, másképp viselkedik mint a régi, na meg hátsókerekes az autó, nem árt "felfrissíteni" a memóriát, hogy mit, hogyan kell csinálni ha hóban kitör a hátulja...

Ha jött volna a rendőr simán megmondtam volna neki, hogy azért vagyok itt, hogy megnézzem hogyan viselkedik az autó illetve ha megcsúszok hogyan tudom visszahozni egyenesbe...

hogy ne a forgalomban kelljen majd improvizálnom és ezzel elkerülhessek egy balesetet.

Az, hogy kiviszek egy fát vagy felsértem a padkát totál nem tartozik a rendőrre mert a Tesco parkolója nem köztulajdon hanem a Tesco tulajdona így ha kárt csinálok nekik tartozok elszámolással.

Természetesen ezt csak is este szabad amikor nincs egy db parkoló autó sem a közelben.

2019. jan. 27. 14:49
 20/31 anonim ***** válasza:

Mégis milyen vészhelyzetre gyakorolhat csúszkálással?

Másfél éve télen volt egy érdekes történet. Egy nálam kicsit fiatalabb srác, hátsókerekes autóval átment a szomszéd faluba ahol van egy aszfaltos focipálya. Hamar az lett a vége, hogy a korlátot fogták meg a focipálya szélén, elvileg annyi volt mindössze a titka a dolognak, volt egy darab tócsa a pályán nem is nagy de ott épp még jobban elvesztett bármi tapadást, és a csúszó de valamennyire fogó kerék miatt már annyira sem irányított.

Amennyire tudom hűtő és kormánymű ami elment benne meg az eleje egyik oldalt. Úgy tolták haza 3km-re.

A pláne meg az lett benne, hogy másnap kereste a rendőrség is mert valaki hallotta a csattanást is felírta a rendszámot amit másnap az önkormányzatnak leadott a többit meg intézték. Szóval a gyereknek a kocsijavítás mellett lett egy kis kifizetendője is, nem tudom birság is, de a kárt azt meg kellett fizetnie.

2019. jan. 27. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!