Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fontos ennyire a drága...

Miért fontos ennyire a drága autók?

Figyelt kérdés
Nem értem hogy miért ennyire fontos hogy milyen kocsival jarunk??A kocsi szerintem azért van hogy a-ból b-be elvigyen.Régen se sírt senki hogy csak trabant van.Voltam szegényebb országokba és ott is alig keresnek valamit de luxus kocsikal járkálnak hitelre,meg itthon is.Van egy német ismerösöm aki azt mondta hogy a 2010 golfja teljesen megfelelő neki ,akkor egy magyar,bolgár,román embernek miért nem jó??? Ausztriába és németorszagba is latok a magyar atlagnal rosszabb kocsival menni ugy hogy patent hazuk van.Meg nem értem ezt a markahü embereket hogy a bmw-s audi-s mustangos leköpi a suzukit,ami ugyanugy elvisz a bol b be.

2019. jan. 24. 13:53
1 2 3
 11/21 D. Brasco ***** válasza:
21%
Most miert kell minket a németekhez meg az osztrákokhoz hasonlítani?!?Egyébkén jártál már ott?Mert csak hogy tudd,ott a géppart életkora fele a magyarénak az autók állapota meg kb duplán jobb!Ott a legalja kocsik is kb az ilyen punto twingo polo kategória!Nem pedig a zsiguli meg 120-as skoda,meg a még éppen valahogy életben tartott 205-ös peugeot,meg az ilyen tákolt 30éves társai!És ott a twingo punto stb sem úgy néznek ki mint itthon hogy végig rohadva az egész,a belét a földön húzza meg 1:1-be fogyasztja az olajat a benzint meg a vizet!
2019. jan. 24. 16:08
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Az autó mindig is egy státusszimbólum volt, és lesz is, ez valahol természetes. És nemcsak Magyarországon, hanem Németországban, USA-ban, Japánban is. Németországban is az echte németek körében is kimondottan menő, ha valaki például 740-es BMW-vel jár. Éltem is közöttük, szóval tudom, nemcsak a netről olvastam.
2019. jan. 24. 16:20
 13/21 anonim ***** válasza:
79%

Haver. Nekem is vannak Németben ismerőseim is és hát khm. a legtöbbjük 1-2 éves autót szokott venni. Ráadásul vicci, de aki most vett autót nemrég pont egy BMW-t vett.

Azért nem zsír újat mert a pénz nekik is pénz, minek vennének tök újat ha drasztikusan veszít az árából 2 év alatt, de km alig kerül bele.

Viszont.

Én is most vettem egy autót. Igaz 7 éveset mert ez a karosszéria tetszett.

Az okaim egyszerűek: Olyat szerettem volna amely már nagyon régóta tetszik, viszonylag erős, és nem jön velem szemben minden sarkon.

Végül a Mitsubishi Lancerre esett a választás.

De baromira nem azért mert én rajoskodni akarok. Persze amúgy jólesik amikor utánam fordul valaki az utcán mert szép az autó, vagy amikor megdícsérik hogy jaj de király.

Imádom ezt az autót és ennyi. Márpedig akik olyan autót vesznek amilyet azok nagyrésze nem azért veszi amit te beszélsz.

A többség azért veszi mert neki ez kellett és ennyi.

2019. jan. 24. 16:25
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
Az a te bajod, hogy túl sokat foglalkozol a másikkal. Miért fáj az neked ha valakinek drága autója van, akár úgy hogy mellette száraz kenyeret eszik, hogy fenn tudja tartani? A saját dolga, nem árt vele senkinek, innentől kezdve meg édes mindegy.
2019. jan. 24. 18:42
 15/21 anonim ***** válasza:
40%
Talán azért fáj neki, meg pl nekem is, mert rendre valami elmebeteg kispcsű hülyegyerek ül egy ilyen szarban, és olyankor azt hiszi, ő a jani. Ma is megelőzött egy ilyen nyikhaj, lakott területen belül úgy, hogy majdnem az árokban kötött ki a szemből jövő nő. És még sorolhatnám a mai nap terméseit. Hülye nő valami új totojával, megelőz, majd átvág előttem két sávot balra, mert rájött, elfordul, ha nem fékezek, belemegyek. De ő azért megmutatta, ő a tökös csajszi, akinek drága autója van.
2019. jan. 24. 18:51
 16/21 anonim ***** válasza:
Akkor ebből kifolyólag ha egy Trabanttal előzött volna meg akkor ő lett volna a hős? Aki hülye az bármilyen autóval hülye.
2019. jan. 24. 19:22
 17/21 anonim ***** válasza:
49%

"A kocsi szerintem azért van hogy a-ból b-be elvigyen."

Szerinted igen. Sokak szerint meg nem. Van akinek az autó hobbi, szeretet, imádat. A vezetés pedig élmény. Van aki el akar jutni A-ból B-be van aki pedig a vezetés élményét akarja átélni. Mindkettő érthető.

"Régen se sírt senki hogy csak trabant van."

Nem a francokat nem. Akkoriban is megvolt az emberekben az álmodozás, mikor 1-1 jobb nyugati kocsit láttak, csak tudták, hogy számukra végképp elérhetetlen. Manapság pedig átlag ember számára is vannak viszonylag nagy presztízsű autók használtan. Na meg régen örült, ha X év után megjött a Trabant. Évek alatt ma sem lehetetlen összeszedni egy átlag autó árát.

"Van egy német ismerösöm aki azt mondta hogy a 2010 golfja teljesen megfelelő"

Egy német ismerős. Ettől még van több millió, akinek meg nem. Mint ahogy magyar embernél is van aki beéri akármivel ami gurul, más meg presztízsként tart autót.

"magyar atlagnal rosszabb kocsival menni ugy hogy patent hazuk van"

Ez itthon is megfigyelhető. Nézd meg a Budai villanegyedet. Generációk óta öröklődő villaépületek, 100 milliós árral. És előtte olcsó Suzuki meg hasonlók parkolnak. Kelenföldi panelok előtt meg X6 BMW-ket, Mondeokat, V10 motoros Audi A6-okat látok. Ettől még egyik sem az átlag.

2019. jan. 24. 19:35
 18/21 anonim ***** válasza:
82%

Na meg mi a drága?

Pár éve még 1-2 milliós autók is voltak alig használtak. Ma egy átlagos új autó 4-5 millió ha akarsz is mellé némi felszereltséget, de még mindig nem kapsz meg minden extrát.

Van akinek a 250-300 ezer is sok egy Suzukira, másnak meg a 10-15 millió sem az. Főleg a 100+ milliós csodákhoz képest.

A ház megint kényes téma. Van aki örökli, olcsón hozzá jut. Annak pár millió ráfordítás után "patent" háza lesz. Másnak meg egy szaros panelért kell gürcölni ami több 10 milliós nagyságrend manapság. Meg tudom azt is érteni aki azt mondja, hogy ahelyett, hogy 40+ évesen lakása legyen, inkább vesz egy remek autót vagy elkölti másra a pénzt.

Az életben nincs olyan hogy "a jó döntés" mindenkinek más a jó.

2019. jan. 24. 19:42
 19/21 anonim ***** válasza:

"A kocsi szerintem azért van hogy a-ból b-be elvigyen"

Ez ugyan az a szöveg mint pl. : Nem számít a külső csak a belső értékek,minek vegyek új ruhát ameddig a régi is használható állapotban van,minek vegyek új telefont ha a 10 éves is működik még........Nagyon nem kellene ilyen nézőpontokat létrehozni,kitalálgatni......Nagyon nagyon nem kellene mert undorító.Bele kell törődni hogy nincs lehetőség a jobbra vagy pedig törekedni kellene a jobbra, ezen a két választáson kellene elmélkedni nem pedig ezeket az undorító világnézeteket létrehozni és kürtölni a világba.Azon embereket természetesen én is meg megvetem és undorítónak találom akik jó anyagi körülmények között élnek és e mellet lenézik a szegényebbet illetve akik imádnak kifelé mutatni másoknak ahogy itt többen is megnevezték : " rajoskodnak".Viszont azon emberek is tudnak ugyan ilyen undorítóan viselkedni és élni akik a fent említett világnézeteket felállítják maguknak és a világba kürtölik.Szerintem nagyon nem helyes ilyen világnézetekben leélni egy életet,a legtöbb irigy ember sajnos pontosan így él.

2019. jan. 25. 07:26
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

A drága autó fallikus szimbólum. Nagy kocsi = nagy potencia (bár nem mindig). Vagy még a státusz szimbólum jutott eszembe, bár az is hasonló.

Bármennyire is a 21. században élünk, az ember még mindig egy jól öltözött vadállat és az ösztönei irányítják.

2019. jan. 27. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!