Milyen autót választanátok, milyen motorral?
Főleg kombit keresek.
1-1.2millió forint van magára az autóra.
Munkába járáshoz kellene, ami napi 60km. Hétvégente rokonlátogatáshoz.
Közel jövőben gyermek is várható, vagyis tágas legyen a beltér és csomagtartó is, főleg ezért jött szóba a kombi.
Amiket néztem eddig:
Ford Mondeo 2.0TDCI
VW Passat 1.9-2.0TDI
VW Golf 1.9TDI
Renault Megane: 1,6 benzin, 1.5DCI, 1.9DCI
Alfa 159 -bármelyik motorral
BMW 316i, 318i, 320d
Toyota Avensis -2.0-2.2 D4D
Melyiket ajánlanátok és miért?
Esetleges tapasztalatokat is meghallgatok.
Hát szerintem az árat pont jól belőttem, mert nem 1-2 milliót írtam, hanem 1-1.2 milliót, 200.000Ft a különbség, ami szerintem viszonylag csekély.
Ami eltántorít a Focus-tól, hogy családban volt, és 130.000km után gazdasági totálkárosnak nyílvánították, EGR vagy DPF miatt, pontosan nem is tudom.
ne haragudj, kérdező, ezt benéztem.
Ebben az esetben a BMW, Alfa azonnal kiesik. A Focusotok nem dízel volt? De egy ilyen miatt semmiképpen nem lehet TK, valami félrement az infóval. A benzinesben viszont nincs DPF, az EGR probléma meg nem drága annyira, ha véletlenül előjönne. Emiatt ne dobd ki...
Csak villanyautót választanék. Még csak nem is hibridet..
az itt eladott villanyautók száma minden évben duplázódik.
Norvégiában a futó személyautók 51%-a már tiszta villany. A dízel eladhatatlan.
Jah' tényleg, nálunk annyi jó "villanyost" lehet vásárolni 1.2 millióért. :(
Mondjuk az érvelésed is toppon van:
-mert Norvégia.......
Tényleg erre akarod rábeszélni napi 60km. használatnál?
Szép és jó a villanyautó, de hogy mész el vele nyugodtan kényelmesen az ország egyik feléből a másikba? Mert nehogy azt mondja nekem valaki, hogy minden autópálya mellett van 30km-enként egy gyorstöltő. Arról nem is beszélve, hogy panelba hol töltöd, ha nincsen garázs sem?
Más Európai országokban biztosan van jövője, csak a csodás országunkban nincsen. Amíg egy átlag polgári autót már kapsz 5 millió forintért, egy villany autót meg 8 millió alatt nem igazán, akkor nincsen miről beszélni szerintem. Azért azt meg senki se mondja, hogy a 3 milliós árbeli különbséget behozza az a turmixgép.
a kommentelő nyilván egy greenpeace-troll.
A dizel nem lesz még sokáig eladhatatlan, sőt, az sem biztos, hogy a villanyautó a jövő. Ha utána olvasunk, látható, hogy az sem tiszta, csak máshol szennyez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!