Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használható meg egy 7 éves...

Használható meg egy 7 éves téligumi?

Figyelt kérdés
Nincsen megrepedezve, megkeményedve, alig használt gumiról van szó. Használható még attól, hogy 7 éves? Jó minőségű gumiról ban szó nem kínai lim-lom szarról. A válaszokat előre is köszönöm!

2019. jan. 11. 10:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
Én kb 15.0000 km-t jártam 18 éves gumival, mire észrevettem.. Igaz, hogy prémium gumi volt, de 18 év, 18 év...
2019. jan. 11. 13:12
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
Igen 7-9 évig jok függ a tárolástol. Ha nem repedt akkor tedd fel.
2019. jan. 11. 13:28
 13/17 anonim ***** válasza:
amig nincs kirepedezve (csak közelről látod, tényleg apró repedések) addig jó a gumi. persze repedezni csak használat közben tud :) szóval akkor derül ki ha már jársz vele.
2019. jan. 11. 13:31
 14/17 anonim ***** válasza:
A 7 éves azért még elmegy, főleg ha nem is volt minden évben feltéve. Bár nem vagyok rá büszke, de én is jártam még 4 éve 2002-es Michelin Alpin téligumikkal, és onnan tudom, hogy a Michelin iszonyú tartós. Mentem vele nagy hóban is (a 13 éves gumival), és meg nem mondta volna senki, hogy nem zsír új Michelin van az autón, úgy tapadt.
2019. jan. 11. 13:59
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

Azért a michelin sem jó 7 évig.

A márka választással azt választod meg, hogy kb. meddig tudod használni a gumit, mennyi idő után keményedik.

A prémium kb. 5-6 évig jó, a himi-humi meg kunyhó kategória meg 1 év után felkeményedik!

Nem hiába 14 000 ft a Hankook, ugyanebben a méretben a pirelli meg 30 000 ft.

2019. jan. 11. 16:21
 16/17 Lipibácsi válasza:

Ja, aztán a Hankook tesztgyőztes a Pirelli előtt. LOL.

Apám, egy 1970-es Pannoniát toltam ki egy fészerből, korabeli USSR gumikkal 2001-ben. Fel volt keményedve szépen. Mentem vele fel s alá pár kört az utcában vétel előtt. Az a gép 3-4 kör szivatózás után indult friss keverékkel, és a gumijai nem csúszkáltak semerre, nem is voltak kilyukadva, csak felpumpáltuk és 50-ig húzatva semmi vészt nem mutattak, fékezéskor sem. Nyilván azonnal csere volt, de 30 éves szarról beszélünk!!

Ti meg arról, hogy jó-e jelenesetben egy 2013-as prémium márkájú, megfelelő mélységű autógumi, ami már nem pakurából készül teljesen, hanem gumit is látott. Szerintetek?

Teszteken elvéreznek, mert 70km/h-ról nem 66, hanem 70 méteren állnak meg. Na igen, csak a valóságban ha ilyet felrakok egy sportos, Brembos szettes gépjárműre és taposok egyet, míg a mögöttem haladó, hátul dobfékes gépcsoda meg telefonbasztatás miatt egy másodperccel később nyomja le a fékpedált a 2 éves gumijával, követési távolságot alig betartva…

A pilóta, az rohadt sokat számít. Normálisan és autót ismerve, jó tapasztalattal kell vezetni. Öreg rossz gumival is lehet, de szépen lassan.

Emlékszem, amikor oldtimerrel jártam, én mindig maximálisan igyekeztem betartani a féktávolságot, hogy legyen dobfékes autóval/motorral terem megállni, vagy időm egy dombra lendületből felfutni. De mit érek én ezzel a tudással, ha egyszerűen a féktáv felét elvéve egy turbószuzukis beugrik elém, miközben rosszul felmért előzése miatt be KELL vágnia, vagy esetleg a mavi azt mondja neki, hogy fordulj balra és azért viszi el majdnem az autóm orrát, engem egy vészfékezésre kényszerítve. Lehet akkor neked 1 éves zsír új gumid is.

Ezért kell kamera. Azon ne spóroljatok. Igazi szláv/balkán ország lett ez. Nem annak indult.

Egy szó mint száz, ha szemrevételezve jó a gumi, és van 5+mm profilja, akkor óvatosan letesztelném, és ha normálisan viselkedik, használnám. Ja mondjuk én boomer generáció kisöccse vagyok, nem a marketing neveltje.

2021. dec. 23. 07:15
 17/17 anonim ***** válasza:

#16: azért azt ne felejtsd el, hogy a szovjet korabeli gumik azért tartósabbak, mert újkorukban is keményebbek voltak.

Az újkorában tapadt úgy, mint most egy megkeményedett kirepedezett 10 éves.

Csak már letolnak ha nedves úton 70-el mész, ami anno egy Trabantban gyors élménybek számított, meg a Ladának sem toltad tovább, nehogy sokat fogyasszon a drága benzinből.

Pont azért öregednek ilyen gyorsan az uj gumik,.mert ugyanolyan irreális értelmetlen verseny alakult ki a tapadástesztekkel, mint az emissziónormákkal a motorok esetében.

Ujkorában tapad mintha villamossal mennél a kanyarban, aztán szepen megöregszik pár év alatt és ugxanugy csúszkálsz vele, mint egy "gagyi" gumival.

2021. dec. 23. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!