Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Négyévszakos gumit megéri...

Négyévszakos gumit megéri használni?

Figyelt kérdés

2019. jan. 7. 07:46
1 2 3
 21/25 anonim válasza:

Én is 4 évszakkosat akarok venni, mégpedig Michelin CrossClimate+-t.

Én se megyek vele napi szinten, nekem ez tökéletes lesz.

Egy ideje már nézegetem a többi gyártót. Nem a Michelin-t hozza ki legjobbnak, de ez pl jó szárazon, jégen az egyik legjobb, zajszint alacsony, kopásban a legjobb, nedvesen közepes, és havon gyenge. Namármost, hóban nem megyek vele, télen meg ha letakarítják az utat, akkor se hóban megyek. Télen meg nem járok olyan helyen, ahol havas az út. Leginkább jó időben használom. Amelyik meg szárazon gyengébb azt nem venném meg. Ajánlhatják nekem a Nexxen-t Continental, vagy Vredestein gumikat. Ezek mind gyengék szárazon. A teszt szerint.

2019. jan. 12. 18:50
 22/25 anonim ***** válasza:
#21-nek. Nem tudom milyen méretben nézelődsz, de 14colosban elég jó a Nokian vagy a Maxxis. 2018-as ADAC szerint a Nexen-nek a legjobb a száraz tapadása 14"-ban. Én leginkább azt venném, ami vizes úton nagyon jó.
2019. jan. 12. 19:56
 23/25 anonim válasza:

22-nek

Ezt a táblázatot nézed:

[link]

Amit említesz, azok mind gyengébbek a michelin-nél, szárazon. legalábbis az adatok szerint. De mellé van írva pl hogy mi miben jó, és miben rossz. Én havon fogom a legkevésbé használni.

És ugye itt a sima és nem a plusz gumi szerepel.

Amugy én 17-est nézek. 215/55. Nem tudom annál mik a változások. É

2019. jan. 12. 22:42
 24/25 anonim ***** válasza:
Aha. Nem a Michelinről akartalak lebeszélni, az egy nagyon jó gumi. Szerintem itt a három hozzászólásban említett gumik mind vehetőek. Én még mindig inkább a nedves tapadás alapján döntenék, mivel esős, nedves, nyálkás környezetben sokkal könnyebben érjük el az autó határait, vagy kerülünk veszélyes helyzetekbe, mint szárazon, ahol alapvetően mindenki biztonsággal tud vezetni, jobban tudjuk felmérni a féktávot, az autó határait általában meg sem közelítjük. De mondom, ha ilyen gumikban gondolkodsz nem nyúlhatsz mellé. Úgyhogy sok balesetmentes kilométert kívánok.
2019. jan. 12. 23:43
 25/25 anonim ***** válasza:

Még annyit (a Crossclimate-s vagyok), hogy A "havon gyenge" Crossclimate így a 3. telét futva is érezhetően jobb, mint a korábbi, télen használt téli Matador, ami a vásárlásakor a középkategória aljának számított (még nem a névtelen kategória), és ami még mindig sokkal jobb volt annál, amikor nyárival kényszerültem menni télen.

Vészhelyzetre ott a hólánc az ülés alatt...

2019. jan. 13. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!