Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mai Forma 1-es pilóták...

A mai Forma 1-es pilóták mennyivel fittebbek a régieknél?

Figyelt kérdés

Sokat lehet hallani arról, hogy mennyire nehéz a modern autókat vezetni, mennyire edzettek kell hozzá legyenek a versenyzők. Hamiltonról láttam videót, hogy egyszerre 600 fekvőtámaszt csinál stb.

Egy régi F1-es versenyző, mondjuk az 50-es, 60-as években mennyire kellett formába tartsa magát? Ők is épp ennyire kondiba voltak?

2018. dec. 23. 18:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen szinten nem voltak kondiban, mert akkoriban nem volt ennyire kiélezett a verseny. Akkoriban már félsiker volt az, ha kimagasló vezetési képességei voltak egy pilótának, ma már a képességek mellé kell komoly állóképesség (az erőhatások miatt), valamint fejben is egybe kell lenniük, hogy ne essenek szét a futam végére koncentráció hiány miatt.
2018. dec. 23. 18:41
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal fittebbek a maiak. Az autók is sokkal gyorsabbak, nagyobb erők hatnak rájuk. Régen meg volt, hogy alig bírtak kiszállni az autóból verseny után, úgy kifáradtak fizikailag. Manapság ahogy kiszállnak, ugrálnak, interjúznak, stb.
2018. dec. 23. 18:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Abból indultam ki, hogy valamivel talán hosszabb volt egy-egy versenytáv, az pályák minősége sem volt ennyire jó és az autók irányítása is nehezebb lehetett. Úgy gondoltam, hogy így erősebb hatásoknak voltak kitéve a G erőket leszámítva.
2018. dec. 23. 18:45
 4/14 anonim ***** válasza:
2018. dec. 23. 18:54
 5/14 A kérdező kommentje:
És ezek még nem is voltak olyan régen.
2018. dec. 23. 19:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Az 50-es, 60-as években volt már korményszervo a versenygépekben?

Ha jól tudom, a váltót sem egy ujjal pöckölgették a kormányról mint ma, hanem egy váltóbottal kellett kavirnyolni. Szóval akkor sem volt sokkal egyszerűbb, pihentetőbb a vezetés.

2018. dec. 23. 19:25
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Most néztem vissza a linkelt videókat. Az elsőn a Prost mért ugrándozik az autóban? Mi baja van? Nem értem a szöveget.
2018. dec. 23. 19:30
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak: röviden-tömören besz@rt az autó, és így akart egy kicsit továbbjutni.
2018. dec. 23. 19:38
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen, hagyományos váltó volt. Nem volt elég, hogy minden kanyar előtt el kellett engedni a kormányt, még visszaváltani is a duplakuplungos technikával kellett a szinkronizált váltó hiánya miatt. Úgyhogy igen, nem lehetett egyszerű egy Monacot megcsinálni.
2018. dec. 23. 20:10
 10/14 anonim ***** válasza:

7-es szerintem Prost azért ugrándozik az ülésben, hogy hátha kap még az autó ettől az emberi erőkifejtéstő még egy kis tapadást meg egy kis lendület.

Itt is ugrálnak a srácok rendesen, hogy még egy kis lendületet meg tapadást nyerjenek:

https://www.youtube.com/watch?v=KAGDcCe09xw

:D

2018. dec. 23. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!