Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vélemények Alfa 159-ről?

Vélemények Alfa 159-ről?

Figyelt kérdés
2.4 diezelekkel szemezgetek mit gondoltok?

2018. dec. 10. 18:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%
Talán e legszebb Alfa. Szerethető, de vigyázz, ez a szerelem mindig egyoldalú lesz. Hiába adsz meg neki mindent, mindig talál valami módot rá, hogy bosszantson.
2018. dec. 13. 16:22
 12/13 anonim válasza:
38%
Ajánlom Vályi István ,,előadását" az Alfa Romeoról, fent van Youtubon, elmond hideget, meleget róla, aztán eldöntheted neked kell e Alfa.
2018. dec. 14. 19:37
 13/13 anonim ***** válasza:
69%

Kiváncsi vagyok, hogy akik lejárják, azoknak van e, volt e ilyen autója... Használtan rizikós, ez tény, újként meg már nem kapsz. Nekem csak Alfa-m volt, és csak Alfa-m lesz. Az első egy 156-os 1.6-os volt, szalonból, újként, aztán megkapta az asszony, én meg vettem egy 166-ost magamnak 2.4-est, szintén szalonból, újként. Ahogy kijött a 159-es, rá 2 évre vettem meg a 2.4-es összkerekes változatot, ezt is szalonból újként. Rohadt sokat megyek a kocsival, évi 95-120 000 km között, de volt már 130 000 km/év is. És láss csodát, a szokásos kopó dolgokon kívül semmi más baja nem volt, amivel szervízbe csücsült volna hetente, vagy havonta. Tény, hogy kényes autó az Alfa, de ha tudod használni, akkor nem egy pénztemető, és hiba nélkül kiszolgál. Mindhárom autó átlépte a fél millió futott km-t, és egyiktől sem váltam meg, kibővítettem a garázst, hogy elférjenek, mert mindhárom használatba van a mai napig. Most szemezek a Giulia-val, háromszor voltam már bent a szalonba, de ahogy kinézek a szalon üvegfalán és látom ott a parkolóba a 159-est pirosban pompázni, nincs szívem lecserélni. Legjobban ez nőtt hozzám, és imádom.

Továbbá, éves szinten ennyi futott km-nél gondoljátok hogy nem váltottam volna márkát, ha gond lenne vele, és ölném bele a pénzt??

A 156-ossal voltak anno problémák, nem tagadom, de mára ezeket kinőtte az Alfa, a 159-es egy hatalmas szint lépés volt az elődökhöz képest. A motorja meg szerintem fényévekkel jobb, mint egy német vagy japán dízel autónak. Vezettem hasonló köbcentis BMW-t, VW-t, Toyota-t, Mazda-t, hát semmivel nem volt jobb, sem erősebb, sőt, egyikért sem adnám oda az 5 hengeres 2.4 JTDM-et.

2018. dec. 18. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!