Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2016-os vagy az utáni, sportau...

2016-os vagy az utáni, sportautó (-szerűség) 10-11 millió forint körül, hétköznapibb használatra is?

Figyelt kérdés

Tavasszal új (használt) autót szeretnék vásárolni 10-11 millió forint körüli összegért, 2016-os vagy az utáni gyártási évvel.

Talán érdemes megjegyeznem, hogy már egy ideje mérlegelem a lépést, a pénzügyi feltételek számomra bőven adottak és a kérdés nem arról szól, hogy van-e értelme ennyiért autót venni. Számomra van.

Egy mutatós, erős, de kényelmes autót szeretnék, amit jó élmény vezetni, ugyanakkor valami dinamikusat vagy "fiatalosat", ami így huszonévesen jól mutatna nekem.

Amire használnám:

- Évi 3-4 utazás külföldre (elsősorban nyaralás, autópályán 2.000-3.000 km oda/vissza)

- Tavasztól őszig heti többszöri szabadidős vezetés elkerülőutakon, belföldi autópályán

- Heti 1-2 klasszikus értelemben vett "városi" út (elsősorban alacsony forgalmú napszakokban, nem rendszeres munkába-járás, nem ingázás)

Amit szeretném, hogy tudjon és/vagy legyen benne:

- Sportos kinézet (legalább egy Coupe)

- Adaptív távolsági fényszóró (pl. LED matrix)

- Sportváltó (kormányváltó)

- HUD (beleértve azt is, amikor hely meglétében utólag jól felszerelhető, ami persze általában elmondható, de nem minden esetben)

- Legalább 250-300 LE (európai)

- Benzin (vagy benzin-elektromos hibrid)

- Virtuális/digitális műszerfal

- Alacsony/normál tempójú vezetés mellett alacsony fogyasztás (tehát amikor nincs ún. "csapatás")

Több hirtelen nem jut eszembe...

Jelenleg a 2015-2017 közötti, alapfelszereltségen felüli Audi TTS darabok tetszenek nagyon (és ha más nem változik, jó eséllyel ezek közül lesz valamelyik a befutó), így ha valakinek van első kézből szerzett tapasztalata ezeknél az autóknál, azt nagyon szívesen meghallgatom (mire érdemes odafigyelni, mi szokott elromlani, etc.).

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2018. nov. 26. 12:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseriteni de a 2018as mustang automata valtoval 11.83 quarter milet tud ami 2 tizeddel es 4km/h van kevesebb mint az rs7.

Esszel vettem a kocsit tekintve hogy 17 millio forintot nem dobok ki az ablakon ebbol egy 2 eves rs7 is kijott volna, az uj autohoz nem ragaszkodtam.

De. Rs6 van kollegamnak azt vezettem jo jo, szep anyagok, nem ilyen muanyag gyerekjatek belso mint a mustangban. Ezek megfogtak, ellenben mikor ezt a primitiv muanyag autot beinditottam mar ereztem hogy nincs visszaut.

De mind1 mert katalogus embereknek lehet errol beszelni, lehet az autoskartyat is kevergetni, biztos van ott jobb, de amikor autozas kozben erdektelen hogy kit hogyan ver le a kocsi, ki a gyorsabb, hanem az az szamit hogy az ember karjan meg a szor is felalljon, vigyorogva tegyen meg minden km-t, azt az az auto nagyon tudja.

Es onnantol mind1 hogy nincs hud, olyan belul mintha baltaval faragtak volna egy swiftet,nem erdekel hogy hatsokerekes leven ilyen erovel neha meg akar olni, mind1 hogy valami megnyosszen neha, tenyleg, ezek mind lenyegtelenne valnak.

Az audik nagy resze sima elsokerekes platformon alapul, a tervezesi koncepcio is mas. Van akinek ez, van akinek az jon be. Ha valaki szeret autot vezetni, imadja az autokat, nem erdekli a katalogus, csak probalja ki, es mindent erteni fog.

2018. nov. 26. 18:37
 12/17 dirtboy ***** válasza:

/De mind1 mert katalogus embereknek lehet errol beszelni, lehet az autoskartyat is kevergetni, biztos van ott jobb, de amikor autozas kozben erdektelen hogy kit hogyan ver le a kocsi./

Te is katalógus ember vagy mert katalógus szerint van csak olyan különbség,való életben útcai gumikkal sose futnál 11es időt.

Ha már egyszer van ilyen autód majd nyáron méresd le valamelyik drag pályán hogy te se csak légy katalógus ember.

2018. nov. 26. 18:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Nahhh, ha sportos kocsit veszel, csak nem érdekel annyira a fogyasztás ;)

Én valami V8-ast vennék a helyedben, Mustang GT simán kifutja ennyiből. Lehet kicsit behemót jószág, meg anyázol majd mikor be kell állni egy jó Lada 1200-ra méretezett parkolóházba, de a hang mindenért kárpótol :D

2018. nov. 26. 19:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Subaru BRZ vagy Toyota GT86 esetleg? Nem azok a kimondott izomautók, de vezetési élményben jónak tartom őket.
2018. nov. 26. 21:17
 15/17 anonim ***** válasza:
41%
BMW M235i, M240i-ről jókat mondanak.
2018. nov. 26. 21:33
 16/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

nov. 26. 19:04

Igazából pusztán környezettudatossági szempontból érdekel a fogyasztás, tehát azért mondjuk ne fogyasszon 12 litert amikor autópályán megyek 140-nel egyenletes tempóban.

2018. dec. 1. 13:56
 17/17 anonim ***** válasza:
140-el egyenletes tempóban tízmillás sportkocsival... kérlek, mesélj még!
2018. dec. 14. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!