Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2016-os vagy az utáni, sportau...

2016-os vagy az utáni, sportautó (-szerűség) 10-11 millió forint körül, hétköznapibb használatra is?

Figyelt kérdés

Tavasszal új (használt) autót szeretnék vásárolni 10-11 millió forint körüli összegért, 2016-os vagy az utáni gyártási évvel.

Talán érdemes megjegyeznem, hogy már egy ideje mérlegelem a lépést, a pénzügyi feltételek számomra bőven adottak és a kérdés nem arról szól, hogy van-e értelme ennyiért autót venni. Számomra van.

Egy mutatós, erős, de kényelmes autót szeretnék, amit jó élmény vezetni, ugyanakkor valami dinamikusat vagy "fiatalosat", ami így huszonévesen jól mutatna nekem.

Amire használnám:

- Évi 3-4 utazás külföldre (elsősorban nyaralás, autópályán 2.000-3.000 km oda/vissza)

- Tavasztól őszig heti többszöri szabadidős vezetés elkerülőutakon, belföldi autópályán

- Heti 1-2 klasszikus értelemben vett "városi" út (elsősorban alacsony forgalmú napszakokban, nem rendszeres munkába-járás, nem ingázás)

Amit szeretném, hogy tudjon és/vagy legyen benne:

- Sportos kinézet (legalább egy Coupe)

- Adaptív távolsági fényszóró (pl. LED matrix)

- Sportváltó (kormányváltó)

- HUD (beleértve azt is, amikor hely meglétében utólag jól felszerelhető, ami persze általában elmondható, de nem minden esetben)

- Legalább 250-300 LE (európai)

- Benzin (vagy benzin-elektromos hibrid)

- Virtuális/digitális műszerfal

- Alacsony/normál tempójú vezetés mellett alacsony fogyasztás (tehát amikor nincs ún. "csapatás")

Több hirtelen nem jut eszembe...

Jelenleg a 2015-2017 közötti, alapfelszereltségen felüli Audi TTS darabok tetszenek nagyon (és ha más nem változik, jó eséllyel ezek közül lesz valamelyik a befutó), így ha valakinek van első kézből szerzett tapasztalata ezeknél az autóknál, azt nagyon szívesen meghallgatom (mire érdemes odafigyelni, mi szokott elromlani, etc.).

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2018. nov. 26. 12:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Taníts mester, hogy lehet ilyen jól élni ma Magyarországon?

Egyébként Toyota RAW4 Hybridet nézted már? Még az is lehet, hogy újonnan is meg tudnád venni.

2018. nov. 26. 12:46
 2/17 anonim ***** válasza:
Nézz körül használtautó.hu-n. Én ennyi pénzből Camaro-t vennék.
2018. nov. 26. 12:51
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszi a választ #1, korábban nem néztem, de ránézésre nem mondanám szimpatikusnak. Az SUV-forma nem jön be különösebben (hallásból a fogyasztás is nagyobb), inkább az ilyen kisebb méretű, alacsonyabb 2-fős Coupe-forma járgányokra vetném a szemem. Felszereltségben viszont nem sok kifogásolni-való van abban, amit mondtál, azt el kell ismerni.

(off-kérdésedre válasz: nekem egy kisebb IT vállalkozásom van, amit már pár éve építgetek, de brutális hajtás van, szóval egy ilyen sportosabb autó kis túlzással kb. csak visszahozna az élők sorába)

2018. nov. 26. 12:54
 4/17 anonim ***** válasza:

Sajnos ez nem az enyém:

[link]

2018. nov. 26. 13:04
 5/17 anonim ***** válasza:
A Volvo- nak van olyan modellje, ami szépen behajtogatja az utastér borítást a csomagtartóba. Nekem az nagyon bejön.
2018. nov. 26. 13:12
 6/17 anonim ***** válasza:

#3: a fogyasztása nem olyan rossz, révén hibrid (kollégámnak volt ilyenje és vezettem is). Kb 8 liter vegyesben ...azzal viszont nem lehet mit kezdeni, ha nem tetszenek a SUV-ok. Max. annyit tudok mondani, hogy egyszer próbáld ki.

#off: hát asszem nekem is vállalkoztást kellene indítani, de a végén én ismét alkalmazottnak álltam. Okés így is megvan a misi, a másik oldalon meg ott van, hogy egy vállalkozás sokkal macerásabb, de persze egy havi 4 millás tiszta nyereségtől már tényleg megéri kínlódni vele.

2018. nov. 26. 13:14
 7/17 anonim ***** válasza:
Mustangot vegyél, gazdag fiú.
2018. nov. 26. 13:52
 8/17 dirtboy ***** válasza:

Nissan 370Z nismo a te autód.

344lóeró 3700ccm V6 0-100 5.2s

Kinezétete is fiatalos, sportos.

11 misiért kintről szerintem simán veszel 2016-osat.

2018. nov. 26. 16:07
 9/17 anonim ***** válasza:

Mustangot ne vegyen.

Olyan messze van a mustang az auditol.

Az audi az egy bohocauto a mustang igazi muscle car annak aki szeret vezetni.

Nekem sincs benne de nem is kerhettem hud ot, meg nem nez be a kanyarba, nem szol ha elhagyom a savot, nem eszik 8 litert de 18at inkabb,.minden pillanat egy orom.

Az audi, hat probaltam, biztos jo... Valakinek.

Az o igenyeinek nem.

2018. nov. 26. 16:32
 10/17 dirtboy ***** válasza:

Azért megnéznék egy bohóc audi rs7 vs mustang versenyt.

De szerintem még az rs3 is megeszi.

Láttam jópár új mustangot gyorsulni dragpályán. Picivel 170km/h felett ment mind, elég kiábrándító volt.

2018. nov. 26. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!