Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Napi 158 km-es autópályán...

Napi 158 km-es autópályán való ingázásra milyen kocsit vegyek 250 000-ért?

Figyelt kérdés

79 km oda, 79 km vissza az út (egyetemre), ennek több mint 2/3-át autópályán tenném meg. Első autóm lesz, a 1.3as suzuki swiftet néztem ki. Ennek ha jól tudom 6.5 l/100km a fogyasztása. Illetve Daewoo matizon vagy lanoson gondolkodom még.

Milyen kocsit érdemes venni ilyen használatra? Amire nem kell olyan sokat költeni?

2018. nov. 22. 19:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tényleg gondold át jobban, mert naponta baromságnak tűnik ennyit autózni, csak azért hogy beülhess a padba. Ez ugye még nem kereső tevékenység, csak befektetés a jövőbe, ami ki tudja mit hoz. Nem az lesz a sok amit költesz majd egy megbízható autóra hanem az üzemanyagszámla. Az úton töltött időd pedig megy a levesbe, mert ha vezetsz akkor mellette semmit nem tudsz csinálni.
2018. nov. 23. 08:25
 22/29 veterán vas ***** válasza:

Leragadtatok az 5.liter-7.liter kérdésnél.

Közben nem kellene elfelejteni, hogy nem csak az üzemanyag kiadással szükséges számolni. Főleg abban az esetben ha az egész autó 250e.-be kerül, és ha napi 158km, az elvárás. Pl. egy sokadik gazdás, 20 éveshez közeledő 1300-as esetében bármi megadhatja magát, és annak a költsége, nem a 2.liter benzin árának különbsége lesz.

2018. nov. 23. 13:41
 23/29 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Arra viszont, hogy kimenjek a 3.5kmre lévő vasútállomásig, megérné ez az 1.3-as swift, nem?
2018. nov. 23. 16:02
 24/29 veterán vas ***** válasza:
78%

3500 méterre elég egy futócipő, vagy egy monti, a legkényelmesebbeknek esetleg egy 50-es robogó.

Ennyi távolság naponta kétszer.... talán be sem melegszik a motor.

2018. nov. 23. 16:38
 25/29 A kérdező kommentje:

Inkább megveszem a kocsit.

Felejtős amiket írtál: a futás, biciklizés, robogózás. Budapesten lakom, és innen mennék vidékre.

Azért azt megnézném, hogy te a minuszokba télen azokat csinálnád-e Budapest forgalmas részén, amiket írtál. Mert én erősen kétlem..

2018. nov. 23. 17:34
 26/29 A kérdező kommentje:
Amúgy is kell már egy autó, nem csak a bejáráshoz. Mert amúgy akkor rohadt feleslegesen tettem le a jogsit, és utálom a fos bkv-t. Kényelmesebb vele mindenfele járkálni a városban, mint az undorító tömegközelkedés. Nem is értem miért akarsz lebeszélni a vásárlásról.
2018. nov. 23. 17:48
 27/29 veterán vas ***** válasza:

Jogodban áll megkérdőjelezni......... ;)

(különben sem rólam van szó, Te kérdeztél valamit, és én próbáltam rá választ adni)

2018. nov. 23. 17:51
 28/29 anonim ***** válasza:
De Budapesten laksz, akkor hol tanulsz? Hol van az a hely ahol nem lehet havi 80 ert szobatberelni? Mi az amit nem lehet pestentanulni?...
2018. nov. 23. 19:41
 29/29 anonim ***** válasza:
Legyen rá havi 100 ezred. És akkor nyugodtan belevághatsz. De ha lesz havi 100 ezred költségnek. Akkor várj még inkább 2 hóbapot. És vegyél 450 ezerért egy kicsivel jobb autót. Utána számolhatsz havi 2500 km vel kb. Ennek lesz szervízköltsége is. Minden hónapban vehetsz majd hozzá valamit. Vagy gumi. Vagy fék. Vagy vezérlés. Vagy olajcsere. Vagy futómű. Minden hónapban lesz valami 😀. Plusz a meghibásodások. De egy 450 ezres autóval kevesebb meghibásodásra számíthatsz. Egyik ismerősöm vett 500-ért egy G astrát. 2 évig hajtotta napi szinten, most kezd el költeni rá, ő jól kifogta.
2018. dec. 5. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!