Napi 158 km-es autópályán való ingázásra milyen kocsit vegyek 250 000-ért?
79 km oda, 79 km vissza az út (egyetemre), ennek több mint 2/3-át autópályán tenném meg. Első autóm lesz, a 1.3as suzuki swiftet néztem ki. Ennek ha jól tudom 6.5 l/100km a fogyasztása. Illetve Daewoo matizon vagy lanoson gondolkodom még.
Milyen kocsit érdemes venni ilyen használatra? Amire nem kell olyan sokat költeni?
1.3-as swift 5 liter körül fogyaszt 100km-en, télen is "csak" 6 liter körül. Parkolásért nem kell fizetni. Nem nagyon hibásodik meg ez a típus, ha meg igen olcsó javíttatni.
Ha úgy számolok ahogy te:
15 nap járok be 1 hónapban
8 liter benzin 1 út, ami 420ft-os benzinárral 3360 ft. Szóval 1 hónapban kb 50 000-be kerül a benzin. Diákmunkából simán fizetem. És a kényelem nekem az, hogy itthon lehetek, nem pedig egy lepukkant szobában, vagy másokkal közösködve egy albérletben/kollégiumban.
1.3-as swift valóban 5 liter körül fogyaszt ha 80-al mész.
Autópályán 90-nél 6 liter, felette győz a légellenállás és 10km/h-nként 1 litert ugrik a fogyasztás kb.
Kérdező!
#5 válasznál linkeltél egy hirdetést.
2000-es swift sedan 1,6-os motorral. :O
Nálunk készült ilyen sorozatban?
Mind1 hagyjatok. O tudja hogy 5 litert eszik. 98ban vettem szalonban egy swiftet.
3 ev 120e km alatt egyszer nem evett 5 litert. Jo lesz az 7 liternek is am. Nincs gond penzbe kerul. Ez ilyen. Csak miert kerdezi ha tudja.
Ezt számold át újra.
Éves kb.25.000 km futásra autópályára swift?
Ugyan már.
Előttem leírták, bőven több lesz a fogyasztásod, ennyiért amit kapsz, arra költhetsz rendesen, minimum egy garnitúra gumi is kelleni fog. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyenben igen könnyen ottmaradsz, ha valami történik.
Pénz nélkül nem kell autózni. Buszra/vonatra kell ülni és gyűjteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!