Érdemes megvenni ezt? Láttok valami gyanúsat esetleg? Napi ingázásra használnám autópályán és főúton, normális 90-120km/h sebességgel, nem száguldozok. A megbízhatóság és a normális fogyasztás a lényeg.
Megállt a technika.
Ezt 10 éve a Honda megcsinálta...
Ezt a felszereltségi szintet,sőt túl is tette.
~3,4-be : 1.8 benzin Civic.Enni ugyanennyit eszik papíron,de ezt nem kell pörgetni,nem feltöltős mocsok.
Tágasabb,megbízhatóbb és felszereltségre jobb.
És 2-2,4 között van...Ennyi
Sokat fogyaszt.
Juj
8.7 gyári adat.
Érdekes módon 7.9-be megállt városi 400 km után.
Egybefüggő pályázással 5.4 átlagolva,620 km-en...
És 40 lőerő többlet...
50e km ha sokat ingázik ,pályázik 2 év,és az sem arra,hogy szétrúgjuk a kuplungot,vagy hengerfejes lesz a kocsi,mert -20 fok indítjuk,és 700m után 2-3-ban kihúzatjuk a felhajtó miatt napi 2x.
A hondák évek óta az árukat tartják,nem az,hogy 6 milliós autó kijön 2 év 50e km múlva 3-3.5
A honda 2007 óta kijött,esett az ára egy óriásit az első szériás gyári hibák (kuplung,lendkerék) ,és a nem túl szimpatikus egybe plexilámpa után.
Jött a 2. szériás facelift.
Olcsóbban,2006 10.hóban,frissített alkatrészek.
1.8 alap : 5.4,max felszereltség 6.2 ,esett az ára ,bizalmatlanságból az 1. szériára egy nagyot ,2011-ben Executive AT 2009-es Civicecet dobáltak 2.8-3-ba,ma 6 évvel később 2.3-2.5 között az Executive AT (max felszereltség)...
Tartja az árát.
A Type.R-ről ne is beszéljünk az fixen évek óta 1 centit se mozdul a 3,3-4m közötti árból,inkább felfele kúsznak az olcsóbb darabok árai is.
Hát mit mondjanak,megelőzték a korukat árban.
Amúgy nem értem miért ajánljátok a Civic-et. A gen 9 (2011-16) Civic egy kalap kaki, annyira gagyi a beltér, hogy már új korában zörög, az ülésről inkább nem mondanék semmit. Az lehet, hogy a motor jobb benne, de az sovány vígasz :)
A 2017-es állítólag sokkal jobb lett, abban még nem ültem.
A ceed egy nagyon jól összerakott autó, de az 1.4 motor lehet kicsit kevéske lesz. Én sem száguldozok, de kell bele az 1.6 ha nem akarsz szenvedni országúti előzéskor! Üresen 1300 kg a kocsi.
2006 (5)- 11-ig a 8. generációt ajánlom.
A "klasszikus" ufó és a facelift.
Nem tűnt fel páraknak úgy látom,az 1.8 motorból,vagy a második hozzászólásomnál (#4) az,hogy a 8 genről van szó,és végigvezetve a 8 gen.
A 9. genből a Type-R jól néz ki,de kb ennyi,nekem túl csicsás.
A 8 gen az még pont jó volt.
A 8 gen az tényleg legendásan jó, de aki 2 éves kocsit nézeget, annak nem ajánlanék 7-12 éveset :)
a 9 genben is volt 1.8 motor. Tudom, mert venni akartam, csak mikor beleültem hatalmas csalódás volt.
Pörgetni kell, mert kis szívó benzin, úgy érzi jól magát, attól nem fogyaszt többet. Ha eszetlenül nyomod a gázt, meg a féket felváltva, akkor elhiszem, hogy fel lehet tolni 10 literre :)
1.6 GDI kombim fogyaszt 8-8.5-et városban (Pesten)
Mostanában 7-7.5-re jön ki az átlag, de még megy lefelé, nincs benne 10ekm sem. (sok város, autópálya, kevés országút)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!