Tényleg olyan rosszak a 2 ezres diesel motorok autóknál?
Egy ismerősöm épp autót akar vásárolni, és bármilyen autó szóba jöhet bármilyen jó áron, ő rá sem néz mert 2 literes a motor, nem pedig 1.9-es.
Ezt nem nagyon értem, főleg úgy hogy semennyire sem értek az autókhoz.
Leginkább ezekről az autókról esett szó:
-Audi a4-esek 2002 és 2006 közöttiekről,
-VW Passatok 2006-2009 körüliekről.
-Meg 3-as széria BMW-k, 2005 és 2007 közötti évjáratokról.
Ugyanaz a motor lenne bennük? Állítása szerint hamarabb tönkre megy a 2 ezres, és bajosabb mint az 1.9-es motorok, szóval csak azt akar venni.
Ezt elmagyaráznátok nekem?
Illetve a kérdés második fele, ha csak a fent említett 3 féle autó közül választhatnál, melyik lenne az és miért?
Én a BMW-ktől a hibák miatt félek, az audit hamarabb ellopják mert tömeg, a passattal mondjuk nem lenne bajom, csak csufi a kerek lámpa 😅
A 2 literes pd tdi vw motorok foglalkozosak. De amo 2 literes es nem pd az ma nem olyan hitvany.
De a bmw nem volkswagen, ott a motor. Haat oo.. Pont olyan nyug mint a 3 literes ergo tokmindegy, szoval....
Azért 2.0 dízelből van egy pár...
A VAG 2.0 PDTDI tényleg kerülendő, többsége beteges, de utána lehet olvasni hogy melyikek. Egyáltalán nem az összes. 2.0 CRTDI pedig kifejezetten jó.
A fenti háromból ár érték arányban Passat, eggyel fiatalabb modell, mint az A4, az azért számít. 4 év plusz fejlesztés meglátszik.
BMW-t hanyagolnám ilyen tájékozatlan és low budget vevőnél
Egy autót nem megvenni drága, hanem fenntartani!
Ha képes vagy elfogadni, hogy egy-egy szerviznél 2-300e ft rá kell költeni egy 10+ éves dízel középkategóriás kocsira, akkor nagy meglepetés nem fog érni.
Ha ez elfogadhatatlanul sok, akkor ne a kendácsolás felé menj, hanem keress magadnak egy kis benzines opel astrát, fabiat, focust stb.
Azt nem lehet kijelenteni hogy az összes 2.0 dízel motor rossz.
A Toyota 1cd-ftv motorja kifejezetten jó.
A vag bkd motorját pedig folyamatosan szidják. Az összes vag 2.0 dízel motort nem ismerem, de ha dízel vagot vennék az mindenképp 1.9 lenne hogy nyugodtan aludjak.
"Tényleg olyan rosszak?"
Tényleg.
Illetve nem.
Pontosabban nem mindegyik.
Persze azért akad jó is.
Tulajdonképpen elég sok jó van.
Szóval, a fene sem tud erre pontos választ adni. :D
Nem én akarok venni autót. Ha én vennék, akkor nekem most lenne az első autóm, és mondjuk egy Peugeot 206-ost vennék, vagy egy kicsike opelt :D
Én sem értem miért csak ezek az autók jönnek szóba. Anyáéknak volt már két e90-es BMW-jük is, 14-15 éves, 2500-as benzines motorral, a másik 2 ezres. Mondanom sem kell, hogy a gatyánk is ráment, meg mire elugrottunk a boltba, a fél tank oda lett :D
Azóta egy 2011-es Passatunk van, nagyon kényelmes, nagyon keveset fogyaszt, és költeni is alig kell rá.
Igazából az ismerősnek a fenntartással nem lenne probléma, de nyilván nem akar az autóra többet költeni mint amennyit ér.
Voltunk megnézni egy 2006-os 320-as BMW-t, dízel. Az normális, hogy az autó menet közben tök merevnek tűnt, és minden egyes útrepedésnél a fejünk verte a falat majdnem? Vagyis nem tűnt olyan szép simának benne az utazás, mintha fapados lenne. Azt hallottam azért ilyen, mert ezek az autók sportautók, és ezért ilyen a lengéscsillapítója.. (vagy mi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!