Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 2 ezres benzines kocsi...

Egy 2 ezres benzines kocsi mennyivel eszik többet, mint egy 2 ezres Diesel-es? Egyáltalán többet eszik?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem mert hamarosan veszek egy kocsit és 2 ezres motorral rendelkező kocsit akarok venni...

Nagyon sok a különbség a kettő fogyasztása közt? Mert azt tudom hogy a benzines azért csak jobb mint a dieseles,csak félek hogy ekkora motornál már nagyon sokat enne..

2017. ápr. 29. 12:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%

Nagyon minimum két liter többletfogyasztással számolj, de városban ez 3-4 liter is lehet.

"Mert azt tudom hogy a benzines azért csak jobb mint a dieseles"

Miben is? Főleg ha a benzines szívó, és nem is turbó, akkor egyenesen katasztrófa a benzines a dízel mellett, nemhogy jobb.

2017. ápr. 29. 12:15
 2/14 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ, hogy milyen autó, milyen motorral és hol használod.

Ezen adatok nélkül lehetetlen válaszolni a kérdésedre.

2017. ápr. 29. 12:25
 3/14 anonim ***** válasza:

Autótól függ a fogyasztás és a vezethetőség is. Sőt még a konkrét motortípustól is. Meg a várható szervizigények is, ami kiütheti a fogyasztáskülönbséget. Számít a megtett táv is.

Általában 2 literrel többet eszik a benzines.

2017. ápr. 29. 12:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Honnan jött ez hogy pont 2 ezres kocsit akarsz? Száz más fontosabb szempont is van.
2017. ápr. 29. 12:52
 5/14 anonim ***** válasza:
Miért pont 2 literes motor? Honnan jött ez? Miért nem jó más? Olyan 2 lityi különbség van fogyasztásban, persze ez függ az autótól és a váltótól is. Mennyit mennél vele és hol? Ez alapján vegyél autót és felejtsd el ezt a 2 literest veszek és semmi mást szöveget.
2017. ápr. 29. 13:42
 6/14 anonim ***** válasza:
41%
Talán onnan, hogy az emberek nagy része nem lát túl az 1.4-1.6 méreten és kihangsúlyozza, hogy neki nem akkora kell. Nálam is alapkövetelmény volt, hogy 2 liternél kisebb nem lehet, mindig találtam megfelelő kocsit magamnak így is.
2017. ápr. 29. 13:48
 7/14 anonim ***** válasza:
# 6 Dízelben van pl. 2 ezres 90 lóval meg 1.6-os 130 lovas akkor ez a 2 literes alapkövetelmény lényegében nem a teljesítményt célozza gondolom én.. De akkor mit?
2017. ápr. 29. 14:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Ezért is írtam, hogy jobb lenne ha autót írna inkább, mert főleg manapság a turbók és vezérelt szelepek korában visszább szorult a méret jelentősége. De egyébként ugyanazt jelenti, hogy valakinek dízel kell vagy benzines vagy VW vagy japán. Vagy 2 literes. Egy kritérium aminek meg kell felelnie a lelki szemei előtt.

Nekem egy okból kellett 2 literes, hogy ne olyan legyen, mint mindenki más 1.6-os meg 1.4-es vacka. És én úgy akartam kitűnni a tömegből, mert hát ez egy alap emberi tulajdonság, egyéniség a neve. Nem BMW-vel, nem Audival, meg nem ilyen műmájer szarságokkal hanem egy 2 literes kőegyszerű motorral ami a világból kimegy, stabil dinamikus vezetést ad, de még nem zabálja le a gatyámat.

2017. ápr. 29. 15:03
 9/14 anonim ***** válasza:
Városban még a dupláját is símán megeszi a benzines ekkora motornál. A 2-3 liter, az országúton reális. Nekem volt 2 literes benzinesem. Városban katasztrófa ilyet használni. Lezabálja a gatyád is. Ami egyetlen jó tulajdonsága a nagyköbcentis benyásnak, az a vezetési élmény, a kényelem, és az erő az országúton, v pályán. De hidd el, nagyon nem gazdaságos! Majd rájössz, ha megveszed a benyást.
2017. ápr. 29. 15:41
 10/14 A kérdező kommentje:
Igazából amiket kinéztem magamnak: Mazda 6 2005 sedan 2.0, VW passat 2006 sedan 2.0 tdi ... vidéki vagyok, egy kisebb településen lakom kb 1.200.000 és 1.500.000 között akarok venni autót . Nah így akkor melyiket ajánlanátok? Benzin vagy diesel? Melyik fogyaszt kevesebbet? Melyikkel járnék jobban?
2017. ápr. 29. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!