Egy 2 ezres benzines kocsi mennyivel eszik többet, mint egy 2 ezres Diesel-es? Egyáltalán többet eszik?
Azért kérdezem mert hamarosan veszek egy kocsit és 2 ezres motorral rendelkező kocsit akarok venni...
Nagyon sok a különbség a kettő fogyasztása közt? Mert azt tudom hogy a benzines azért csak jobb mint a dieseles,csak félek hogy ekkora motornál már nagyon sokat enne..
Nagyon minimum két liter többletfogyasztással számolj, de városban ez 3-4 liter is lehet.
"Mert azt tudom hogy a benzines azért csak jobb mint a dieseles"
Miben is? Főleg ha a benzines szívó, és nem is turbó, akkor egyenesen katasztrófa a benzines a dízel mellett, nemhogy jobb.
Ez attól is függ, hogy milyen autó, milyen motorral és hol használod.
Ezen adatok nélkül lehetetlen válaszolni a kérdésedre.
Autótól függ a fogyasztás és a vezethetőség is. Sőt még a konkrét motortípustól is. Meg a várható szervizigények is, ami kiütheti a fogyasztáskülönbséget. Számít a megtett táv is.
Általában 2 literrel többet eszik a benzines.
Ezért is írtam, hogy jobb lenne ha autót írna inkább, mert főleg manapság a turbók és vezérelt szelepek korában visszább szorult a méret jelentősége. De egyébként ugyanazt jelenti, hogy valakinek dízel kell vagy benzines vagy VW vagy japán. Vagy 2 literes. Egy kritérium aminek meg kell felelnie a lelki szemei előtt.
Nekem egy okból kellett 2 literes, hogy ne olyan legyen, mint mindenki más 1.6-os meg 1.4-es vacka. És én úgy akartam kitűnni a tömegből, mert hát ez egy alap emberi tulajdonság, egyéniség a neve. Nem BMW-vel, nem Audival, meg nem ilyen műmájer szarságokkal hanem egy 2 literes kőegyszerű motorral ami a világból kimegy, stabil dinamikus vezetést ad, de még nem zabálja le a gatyámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!