Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlanátok a...

Milyen autót ajánlanátok a lenti szempontokkal?

Figyelt kérdés

Páromnak néznénk első autót, fiatal hölgy, néhány éves jogsi, városi rohangálásra. Összeg az autóra max 600E ft. Szempontok: 2000 utáni gyártás, kisautó kategória, kis benzines motor, szervókormány, központi zár. Kb ennyi, munkába járásra, bevásárlásra, ilyesmire kéne (városban). Más célra van nagyobb, a sajátom.

Amikben gondolkodunk: Fiat Punto, Renault Clio, VW Polo 3 6n2/Lupo, Chevrolet Kalos/Lacetti, Seat Ibiza/Arosa, Peugeot 206, Nissan Micra k11

Ezekkel a modellekkel kapcsolatos érveknek/ellenérveknek hasznát venném, de más tipusról is szivesen hallanék javaslatot, tapasztalatot.

Swift direkt nincs a listán, tudom hogy a szempontoknak megfelelne, de ez itt most nem opció.

2017. ápr. 26. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Pont ma állt a Swiftem előtt egy Micra és eszembe jutott, hogy egyik kedves ismerősömnek van Micrája, kiváló autó és mivel Japán, remek autó. Ismerősöm csak áradozik róla.

Micrát venném.

Swift miért nem opció? Nem, nem azért mert belekötnék, csak véleményt, ha lehet, hogy miért nem. :) így is megérthetem talán, hogy miért utál minket sok autós. Köszi!

2017. ápr. 26. 21:35
 2/6 A kérdező kommentje:

Micráról én is jó véleményt hallottam, abszolút az az egyik esélyes!

A Swiftről pedig:

Azzal kezdeném mint sofőr a sofőrnek, én nem utálom a Swift-eseket.

Egyszerűen csak ha olcsó autóban kell gondolkodni, mindenkinek a Swift jut eszébe. Pedig ha körülnézünk, lehet mást is találni azonos feltételekkel. És amiben szinte minden más autó többet ad a Swiftől az a biztonságtechnika és a kényelem. Ilyen évenkénti 4-5 ezres futásteljesitménynél én nem akarok 1-2 deci fogyasztáson meg 500-ftal drágább alkatrészen vitatkozni egy pl Micrához képest mert elenyésző a különbség. Vezettem Swiftet, utasként számtalanszor ültem benne, párom is, és amikor ő maga is megjegyzi a maga 160 centiméterével hogy kiszálláskor és beszálláskor is beverte a fejét, azért az szerintem sokat elmond. Tudom hogy ezek se sokkal nagyobbak, de pl a Clio, a Punto, a 206-os, a 3-as Polo (ezekben ültem) fényévekkel többet kinál az elől ülőknek.

Nyilván nem mindenki van igy vele, tőlem magasabb kollégámat is teljes mértékben kielégiti a kis Swiftje, dehát nem vagyunk egyformák.

2017. ápr. 26. 21:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Clio-t merem ajánlani. Jól néz ki és elég felszereltek is.
2017. ápr. 26. 23:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Punto-Clio-Chevrolet lenne az utolsó, ami vennék, majd a 206-Ibiza-Polo triót szanálnám.

Tehát marad a Micra.

(Lupo-t, Arosát szándékosan hagytam ki.)

2017. ápr. 27. 12:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezek közül elég sokat vezettem és mindegyikben voltam már utas ezért határozottan ajánlom nektek a clio-t. 2. generációs facelift utáni gyakorlatilag össze sem hasonlítható a többi autóval.
2017. ápr. 27. 21:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Lancia Y - nem is kérdés.
2017. ápr. 29. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!