Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss jogsi, saját autó. De...

Friss jogsi, saját autó. De milyet vegyek?

Figyelt kérdés

Nemsokára elérkezik a forgalmi vizsgám időpontja. A gyakorlati órák során nagyon megszerettem a vezetést (sokáig mereven elzárkóztam a jogosítvány puszta gondolatától is).

Szeretnék egy 2002-2006-os évjáratú autót vásárolni jövő tavasz folyamán. Maximum 900 ezret-1 milliót szánok rá mindennel együtt (átírást, stb.-t beleszámolva).

IV Golfon tanulok (dízel), és nagyon megtetszett az autó dizájnja, praktikus kialakítása, szeretem vezetni is.

Gondolkozom ebben a típusban is, csak benzines változatban.

De szóba jött még:

- V Golf (ha sikerül kicsit több pénzt összegyűjtenem: kb. 1,3 milliót)

- Peugeot 307

- Ford Fiesta

Első körben csak rövidebb utakra használnám, de ahogy növekszik a rutinom az utakon, úgy mennék vele messzebb távokra is, és a 60 km-re levő munkahelyemre is azzal mennék. Az út kb. felét autóúton és autópályán tenném meg, ezért 1.6 benzineseket nézegettem a fent említett típusok közül.

Kérdésem volna, hogy ilyen paraméterekkel melyik lehet a legjobb választás számomra?

Köszönöm előre is a válaszokat!

25/L

2018. nov. 3. 18:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Golf mk5 1.6-os 105 lovas motorral , ha vigyazol rá és időben szervizelteted és jóminőségű cuccokat kap ki megy a világból plusz a 105 ló nem gyengén mozgatja a kasznit .

Gti-t nem ajánlom elsőnek nem is azért mert 200 ló , hanem zabál rendesen és a fentartása is komoly . Én 1.6 105 lovas golf 5-el kezdtem a jogsit imádtam , de le cserélte menet közben az oktatóm egy 1.4TSI golf 7-re azt is szerettem meg minden , de a kis 1.6-os a 105 loval jobban ment mint a golf 7 .

Igaz utánna az első autóm egy vw vento volt 1.9TDI lett , de azóta már egy 2006-os benzines skodám lett

2018. nov. 4. 11:15
 12/14 Beviz Elek ***** válasza:

Ha megnyugtat, nekem sem Hondám, sem Toyotám nincs. A kérdező egy fiatal lány, nem gondolnám hogy otthon szerelgetné az autót, tehát egy olyan autó kell ami nagyon megbízható. Okoskodhatsz hogy milyen jók a Fordok azért mert valakinek nem kellett sokat költenie rá, de ha átnézed a statisztikákat azt látod hogy a Corolla a legmegbízhatóbb.

Ha elolvasod amit magyarul írtam, akkor tisztán láthatod hogy nem fikáztam a Fordot (pedig szívem szerint megtettem volna), hanem nem tartom komoly érvnek hogy valaki 20ezer hibamentes km-t elment, mert legyünk őszinték, ez tényleg a vicc kategória.

Én egyszerűen kettő típust ajánlottam amiknek rendesen utánajárva statisztikailag kifejezetten megbízható autót tud venni, ezzel sok fejfájást megspórolhat

2018. nov. 5. 10:04
 13/14 anonim ***** válasza:
Fordot vagy Peugeotot ajánlom.Merci és a BMW necces,jó verdák,de a barátomnak is az van és gyakran szenved vele,mivel mindkettő népszerű import verda nehéz a jót kifogni.
2018. nov. 6. 16:13
 14/14 anonim ***** válasza:
#12 Azért azt vedd figyelembe, hogy hölgyről van szó. Akiknél számít az hogy hogyan néz ki az autó, és valljuk be a Corollák nagy részét nem a szépsége miatt szeretik.
2018. nov. 6. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!