A nejem nem érti, miért veszem meg saját magam az autókhoz az alkatrészeket, úgy adja elő és fogja is fel, hogy fölösleges. (Azt nem nézi hogy márkakereskedésekben jól felárral van minden+beépítési díj. ) mit csinálja vele?
hozzáteszem, alap autóink vannak, és nem veszek tunning dolgot, se prémiumot.
(A Ledes izzót is csak a ritkább csere kedvéért, csicsa nélkül )
Ne foglalkozz vele...
Ismerős csinálja az autóinkat,így simán vihetjük az alkatrészeket és visszük is mert kedvezménnyel vásároljuk meg.Volt,hogy 300km-re kellett megszereltetni az autót, hát a sírógörcs kerülgetett mert abszolút nem ilyen árakhoz szoktam hozzá.
"mit csinálja vele?"
Semmit.
Én vagy ráhagyom, hogy "persze, jobban tudod" (és csinálom tovább a magam módján, mintha misem történt volna) vagy alkalmi süket leszek míg tolja a monológját.
Persze csak az után, hogy megpróbáltam egyszerűen és érthetően elmagyarázni bármit amiről szó van. Nagyon sokszor ez elég is.
"A nejem nem érti... mit csinálja vele?"
Cseréld le, de ne csak az alkatrészeket.
:)
Konkrét esetben kérj árajánlatot (lehetőleg írásban) szerelőtől, márkakereskedéstől. Aztán vedd meg te a szokott helyén, majd mutasd meg neki a számládat és az árajánlatot is, hogy lássa a különbséget.
A siker így sem biztos, mert mint tudjuk, a női gondolkodás nem a tények tiszteletére épül. :DDD
Semmit ne magyarázkodj.
Amikor bedöglik az autó, add oda a kulcsot, hogy Ő intézkedjen a javításról, egy márkakereskedésben. Amikor kész, utána elsétálsz vele valami olcsó külvárosi autósboltba, és megmutatod az említett alkatrész ott mennyibe fájt volna.
Aztán közlöd vele, hogy azért akartál itt vásárolni, mert a két ár közötti különbségből(+ a munkadíj) meg akartad lepni, egy új cipővel/táskával/bármivel..... amire régóta vágyik.
De ez lóvé most elment az autóra........... ;)
Ennyi.
16:23
"Hát kedves utolsó, kár így általánosítani. Szerencsère vannak nők akik nem agyhalottak. Èn pl egész normálisnak vallom magam..."
Sajnos a kérdező neje is pont ugyanezt gondolja magáról!!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!