Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss jogsi, saját autó. De...

Friss jogsi, saját autó. De milyet vegyek?

Figyelt kérdés

Nemsokára elérkezik a forgalmi vizsgám időpontja. A gyakorlati órák során nagyon megszerettem a vezetést (sokáig mereven elzárkóztam a jogosítvány puszta gondolatától is).

Szeretnék egy 2002-2006-os évjáratú autót vásárolni jövő tavasz folyamán. Maximum 900 ezret-1 milliót szánok rá mindennel együtt (átírást, stb.-t beleszámolva).

IV Golfon tanulok (dízel), és nagyon megtetszett az autó dizájnja, praktikus kialakítása, szeretem vezetni is.

Gondolkozom ebben a típusban is, csak benzines változatban.

De szóba jött még:

- V Golf (ha sikerül kicsit több pénzt összegyűjtenem: kb. 1,3 milliót)

- Peugeot 307

- Ford Fiesta

Első körben csak rövidebb utakra használnám, de ahogy növekszik a rutinom az utakon, úgy mennék vele messzebb távokra is, és a 60 km-re levő munkahelyemre is azzal mennék. Az út kb. felét autóúton és autópályán tenném meg, ezért 1.6 benzineseket nézegettem a fent említett típusok közül.

Kérdésem volna, hogy ilyen paraméterekkel melyik lehet a legjobb választás számomra?

Köszönöm előre is a válaszokat!

25/L

2018. nov. 3. 18:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
Ford Focus 1.6
2018. nov. 3. 18:09
 2/14 anonim ***** válasza:
46%
én is s focus 1.6 benzinest ajánlom.
2018. nov. 3. 18:14
 3/14 anonim ***** válasza:
46%
Nekem 2003-as ford focus om van. Eddig semmi baja nem volt és 20000 kmt mentem vele már. És 700 ezerért tudsz jót venni már
2018. nov. 3. 18:21
 4/14 anonim ***** válasza:

Öreg francia autót nem vennék semmi pénzért.

Én még japán modelleket néznék meg.

Beszélj egy autószerelővel, hogy melyik típus viszik aránylag ritkán hozzá.

2018. nov. 3. 18:44
 5/14 anonim ***** válasza:

Focus ennyiért jó vétel, de vigyázz mert azzal is lehet mellé nyúlni. Nézesd át szerelővel mielőtt kifizeted ez az alapszabály.

De ennyi pénzért ajánlom még a 3-as mazdákat. Nagyon jó autók, és szépek is.

2018. nov. 3. 18:46
 6/14 anonim ***** válasza:
A mazda motorikusan tökéletes, de nagyon rohad az alja. Már a 10 évnél fiatalabbak is.
2018. nov. 3. 18:49
 7/14 anonim ***** válasza:

IV golf és Peugeot 307: szépek, de az átlagnál többször kell szervizbe hordani

Én a három közül a Fiestát választanám, jól néz ki szerintem és jó vezetni is, alapvetően megbízható.

2018. nov. 3. 19:35
 8/14 anonim ***** válasza:
Golf5-re kevés az 1.3millió, ilyen kategóriában inkább egy hasonló Focust ajánlanék. Fenntartásilag aligha van különbség a kettő között.
2018. nov. 3. 19:45
 9/14 Beviz Elek ***** válasza:
23%

Mentél 20ezret és nem esett szét.. Ez aztán a teljesítmény, ez alapján én is ajánlom. A 21 éves japánomban 370ezer km van, abból 120-at kb én tettem bele és a motor bontatlan (kivéve szelepfedél tömítés). Fater Passatja ugyanígy 400ezer felett jár, majdnem 200at ő tett bele.

Ha nem akarsz szporollert, akkor Corolla, Accord környékén nézelődnék, jól átnézve akár egy Golf is beleférhet, bár magamnak biztosan nem vennék

2018. nov. 3. 21:00
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó. Jó autók a corollák, de a magadfajta nyomorékok akik minden mást leszólnak mert a saját fingjuk nem büdös kezdik megutáltatni velem a márkát.

Múltkor is segítek egy idős úrnak bikázni a kocsiját mert behalt az aksi, erre odajön egy magadfajta "segíteni" amiből az lett hogy ráolvasta az autóra hogy az nem japán ezért szar majd elkezdte magyarázni hogy neki 16 év alatt nem volt baja a japán autójával. Természetesen nem segített semmit, remélem legalább nagyobb pénisszel távozott ha ez volt a célja.

Amúgy a corolla és az accord tényleg jó tipp. Csak szakadj le a magas lóról, a focus is ugyan olyan jó. Ezek a "japán és német az egyedüli ami jó, minden más fos" sztereotípiák már nagyon rég nem igazak. Nagyjából összeért mindegyik. Hidd el, volt japánom (szintén Toyota), németem (BMW) és franciám (Renault) is. Mindegyikre kellett költeni.

Focusa is speciel két ismerősömnek van. Egyik életét ráköltötte pár év alatt. Másiké egyszer volt szervizben mióta megvan 30 ezer forintos cucc miatt. A konkrét autót kell megnézni vétel előtt és nem a sztereotípiák alapján rábökni egy sokat hallott modellre.

2018. nov. 4. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!