Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi számít egy autónál jó,...

Mi számít egy autónál jó, rossz, átlagos gyorsulás ak?

Figyelt kérdés
0-100 km/h
2018. okt. 26. 21:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Francokat nyerő a 10s alatti :D

Oké nem esznek már sokat egy-egy padlógázas gyorsításnál a mai autók de viszont terhelés az rendesen van ilyenkor a motorban és ugye már nem "over engineered" korszakban élünk :)

2018. okt. 26. 23:52
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

"Átlagos, tucat autókra gondolok, nem sportkocsikra."

Kérdező! Én is pontosan így értettem a kérdésedet. Egy 1.6-os Opel Astrám van. Szerintem abszolút kimeríti az "átlagos tucatautó, nem sportkocsi" fogalmát. Ha ez tudja gyárilag a 7,0mp-es adatot, akkor egy kifejezettem fürge, nagy motoros mai utcai autónak szerintem illik ez alatt teljesítenie. De még egyszer írom, ez csak az én szubjektív véleményem. Ez a 7-es érték az átlagos kategórián belül a fürgébbek közé tartozik, de azért nem nevezném ritka, kimagasló, világrekordhoz közeli értéknek. Vannak ennél jóval erősebb utcai autók. Ezért írtam, hogy az átlag olyan 10mp körül van.

2018. okt. 27. 09:24
 13/19 A kérdező kommentje:
1.6 Opel astra 7mp gyorsulással? Biztosan nem gyárilag tudja ezt az értéket, de szerintem még turboval sem. Az átlagos autók szerintem úgy 12mp körül vannak 100-on. A 10mp már nagyon jónak számít. Az 1.8,2.0 motorral tudják kb. a 10mp. et. 1.0,1.3 motorral kb. 12,13 mp, de a régebbi autók kismotorral a 14,15 mp.
2018. okt. 27. 10:54
 14/19 A kérdező kommentje:
Megnéztem, az 1.6 astra 11.5 mp alatt van 100on.kb.mint az 1.3 Ignis.
2018. okt. 27. 10:58
 15/19 anonim ***** válasza:

A 200 lovas turbós 1.6-os K Astra lehet, hogy 7 mp alatt 100-on van. De én azt nem nevezném átlagos tucatautónak.

Az átlagautó inkább valahol egy 1.6-os G astránál van jelenleg.

2018. okt. 27. 11:21
 16/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudom mit néztél... Fotózzam a kezelési útmutatóból a műszaki adatokat?

# 15 Tehát egy most kapható Astra nem átlagautó, hanem egy ritka felső kategóriás prémium luxus izomautó? :O Ezek szerint ma én is tanultam valamit... Ha egy 20 éves 1.4 szívóbenzin G/F Astrát, 1.0-s Suzuki Swiftet tekintünk átlagautónak, akkor valóban nem ennyi az átlag gyorsulás. De ha egy kicsit megállsz pl a Nagykörúton figyelni az autókat, nagyon nem ez az átlagautó. Egy J/K Astra, III-as Focus, VI-os Golf és hasonlók sokkal közelebb van hozzá.

2018. okt. 27. 12:21
 17/19 anonim ***** válasza:

"Tehát egy most kapható Astra nem átlagautó, hanem egy ritka felső kategóriás prémium luxus izomautó?"

Sehol nem írtam ilyet, csak annyit állítok, hogy nem egy átlagos autó.

Az emberek nagyobb része nem engedhet meg magának egy 7-8 millió forintos autót. Ha új autót is vesznek, akkor is inkább az alap motorral választják, nem a legerősebbel.

Németországban, Ausztriában lehet hogy átlagosnak számít, (sajnos) Magyarországon nagyon nem az.

2018. okt. 27. 16:31
 18/19 A kérdező kommentje:
Szerinted egy majd 7millós k Astra turbó, 200le.-vel átlagautó? Hát megsugom nagyon nem.Az átlag ember biztos nem tudja megvenni.
2018. okt. 27. 18:50
 19/19 anonim ***** válasza:

A magyar átlagautók életkora 14 év! :)

Én rondítom a statisztikát rendesen :D

2018. okt. 27. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!