Mi számít egy autónál jó, rossz, átlagos gyorsulás ak?
Az attól függ, hány lovas, arra mekkora kasznit tettek.
Jobb autónál 7 mp-n belül, átlagosnál 10 mp-belül, és hétköznapi családi szaladgálós, nem sokat zabáló autónál 10-14 között..persze nem mindegy hogy dízel, vagy benzines.
az én kétliteres dízel Mazdámmal állva hagytam a benzineseket is bőven...az igaz, hogy egy baromijó darabot fogtam ki.
Szubjektív megítélésem:
Egy mai autónál átlagos: 10mp körüli.
Kifejezettem jó: 5-6mp alatt.
Nem túl fürge: 12mp fölött.
Nekem a gyári adat 7,0. Lehet vele dinamikusan haladni, az én igényeimet maximálisan kielégíti. De gyorsulási versenyeken azért nem indulnék vele, mert versenyautótól nagyon távol van. (A farokméregetést itt be is fejezném...)
A szupersportautók 2-3 másodperc alatt.
Az erősebb utcai autók 5-7 másodperc.
Az átlagos utcai autók 10 körül.
A 15 felettiek meg már kifejezetten gyenge autónak számítanak.
Kedves Kérdező!
Skoda Fabia autóm van, 1.2 motorral, 15 éves. Tekintve, hogy engem rendszeresen előznek, kicsit lassabban gyorsulhat egy szép nagy dízelhez képest természetesen, meg nem padlógázzal vezetek általában (kivéve ha sietek).
Szóval elég relatív.
Szüleim kocsija 1.4 Meghan, annál kicsit fürgébben gyorsul 4 sebességig a másfajta nyomtaték miatt. Városban 2-3 sebességben jól le tudja hagyni a nagyobb kocsikat is, akkor "bele nyom " az ülésbe.
0-100ra nekem kell egy fél perc gyorsítani, most nyugodtan lehet szidni, mert fiatal lány vagyok és rutin még nagyon szükséges, de ezen dolgozom :)
És mi értelme van a 0-100 adatnak, most úgy őszintén? :D
Nem attól lesz megbízható vagy "jó" egy autó.
Az én öreg mercim kb. 16 sec alatt van 100-on de a világból kivisz, motorikusan még sosem volt hibája pedig 1,4milla van benne!
Szóval ez a 0-100 adat tök baromság!
Ha betartod a sebességhatárokat akkor egy 20km-es távon kb. 1 perccel ér oda hamarabb egy 40 milliós ferrari mint az én öreg mercim!
Skoda Fabia I. széria, 68LE, 120Nm.: 14,5 msp. 100-ra, ami rossz eredmény a mai világban - bár ezen autótól nem az.
A mai világban 10 msp. alatt a nyerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!