Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Újabb dízeleknek miért van...

Újabb dízeleknek miért van olyan jó szaguk?

Figyelt kérdés

Már vagy tíz perce járatta szomszédom az új Volkswagenét.

Azt hiszem Passat volt, és olyan kellemes szaga volt,nem tudom hogy magyarázzam el. Kicsit talán édeskés, de ugyanakkor kaparós is.

Nekem benzines kocsim van, és utálom a füstjét.

Halál komoly kérdés.

2018. okt. 23. 15:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Sokan azt írták itt is, hogy azért nem szeretik a dízel autókat, mert büdös a füstje. Na, ezt és se értem, hogy mire gondolnak, hacsak nem valami ős régi Euro0-s teherautóról, vagy buszról beszélünk. Az tényleg büdös.

Az előző autóm egy Euro4-es dízel volt. Alapjáraton ha járt a motor és a kipufogó környékén tartózkodtam, valóban volt egy kis enyhe hipóra emlékeztető csípős szaga. Nem kifejezetten büdös, de nem is kimondottan kellemes illat, inkább jellegzetesnek mondanám. Nem tudom ez minek a szaga és mi okozza. De kb ennyi szaga volt csak.

A mostani autóm egy Auro6-os dízel. Próbaképp már volt hogy direkt az orromhoz legyeztem a kipufogógázt és konkrétan SEMMI szaga nincs. Még az a hipószerű sincs, mint a másik autónál.

2018. okt. 23. 16:05
 2/6 anonim ***** válasza:
...Euro6-os dízel.
2018. okt. 23. 16:07
 3/6 A kérdező kommentje:

Akkor lehetséges, hogy tettek bele AdBluet? És annak volt kellemes illata?

Tudom azoknak a régi kamionnak elég büdös füstjük van. Habár még az is jobb, mint bármelyik benziné :D

2018. okt. 23. 16:10
 4/6 anonim ***** válasza:

A modern katalizátoros, dpf szűrős, esetleg Ad blue- dieselek kipufogógáza azért más szagú, mert a kipufogógáz összetétele kémiai úton megváltozott.

A modern diesel is hidegindításkor hasonló szagú kipufogógázt pöfögtet, mint a régiek, ez meg azért van, mert a kémiai reakció üzemmeleg rendszernél jön létre.

2018. okt. 23. 18:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát, menj ki egy kamion telephelyre, ha az neked bejön....nem tudom, fura ízlésed van.

Kb mint valami romlott húgyszag, és igen, az adblue-tól.

A DAF-ok sorozatszámai alapján látom, melyiknek van okádékabb szaga. A 105-106-ok borzalmasak.

2018. okt. 23. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Tisztelt lepontozó bajnokok, kérek visszajelzést, aki szerint nem úgy van, ahogy írtam!
2018. okt. 24. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!