Egy autómárka adott típusából jobb a dízeles mint a benzines, de vajon megéri-e megvenni ha már a dízeleknek lassan leáldozóban van?
Plusz a dízelekkel általában több probléma van mint a benzines társaikkal.
Golf IV
Mai hír: 2024-től Párizsban már nem közlekedhetnek gázolajos autók. Szép lassan jönnek máshol is majd a korlátozások...
Persze mi itt Magyarhonban 15-25 évvel mindig le vagyunk maradva. :-)
Ezt a leáldozó dízelfikát sok helyen látom, most a dízelbotrány miatt a begyöpösödött dízelutálók nagyon felvidultak, de jó lesz ha rájönnek, hogy hiába vihognak, lesznek korlátozások, de nem komplett tiltások. A benzinesek további fejlődési szakasza is még több koromkibocsátással fog járni, úgyhogy keep calm, a dízel él és élni is fog. Majd a benzinessel együtt kihajítják a kukába. Amíg van élet benne, márpedig van, addig menni fog. Kitiltják majd nálunk is 20 év múlva a fővárosból talán, és? A maradék 8 millió emberre jutó dízel ugyanúgy menni fog, kitiltják a megyeszákhelyekről is +10 év után? Még mindig menni fog a dízelautók fele, vagyis nem, mert addigra már 200-ért kapsz használtan elektromost.
Ugyanaz a szitu, mint a kétüteműekkel, nehogy abban a tévhitben éljen bárki is, hogy ennél komolyabb lesz. Legalábbis itthon nem, nyugat azt csinál amit akar, de ők sem fogják csak úgy lecsapni az autós bevétel felét. Nem tudom ezt hogy gondolja bárki is, de mindig jön egy ilyen tipikus "Párizsból kitiltják a dízeleket" szintű hír és akkor a dízelutálók rögtön azzal példálóznak meg ugranak rá mint gyöngytyúk a takonyra, hogy de "megmondtam én, hogy fújdízel, nesztekeztérdemlitek".
Nevetséges, óvódás szint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!