Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Drága autó tulajdonosok! Hogy...

Drága autó tulajdonosok! Hogy viselitek ha kis köbcentis autó halad előtetek főúton?

Figyelt kérdés

Ma mentem a 1.3 Swiftemmel Zala megyébe emelkedőn,meg somogyba is a dombokon, alig vártam, hogy legyen kapaszkodó sáv, mindig feltartottam valaki drága autóst, alig ment fel a Swift 85-el pl. a Zselicbe, kínos volt föltartani a rs Audit meg a ML Mercit, de egyéb autók is unhattak, mit éreztek akkor ha szerény autós megy előtetek? Sokat káromkodtok? Ritkán megyek főútra, inkább városba megyek sokat, 68 lóerő nem való országútra, egy büntetés lehet a mögöttem lévőnek akár egy 90km/h is, mert lassúnak érezhetik. Autópályán eddig nem is voltam, inkább kerülök 50-100km-t csak ne zavarjak senkit.

20/F

2018. okt. 22. 23:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező!

Kis hazánkban ha mehet 50-nel, sok autósnak a 65 is nagypapás tötyörgés, 90-nél lassú neki a 110, pályán pedig a 150 is béna kacsa.

Az ilyenek ne vezessenek autót. Ők legyenek frusztráltak, hogy nem képesek normálisan közlekedni.

A limit azt jelenti, hogy soha, semmilyen indokkal NEM SZABAD GYORSABBAN MENNI, s nem azt, hogy annyival kell.

Az indokolatlan akadályozás tilos, de a rendelet nem ad igazán útmutatást erre. Tankönyvekben lehet olvasni róla, de forgalomban ki mondja meg, mi az indokolatlan.

A járművedet gyárban gyártották, tehát a tulajdonságai megfelelnek az elvárásoknak.

Van érvényes forgalmija, tehát a jelenkornak is kielégítő, használható közlekedésre.

Az nem indokolatlan akadályozás, ha a kocsi adott körülmények között nem képes az útra megengedett legnagyobb sebességgel haladni, vagy te nem érzed azt biztonságosnak.

Ha a drága autó vezetője ezen bosszankodik, az az ő magánügye. Ugyanazok a normák érvényesek rá is.

2018. okt. 23. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!