Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Drága autó tulajdonosok! Hogy...

Drága autó tulajdonosok! Hogy viselitek ha kis köbcentis autó halad előtetek főúton?

Figyelt kérdés

Ma mentem a 1.3 Swiftemmel Zala megyébe emelkedőn,meg somogyba is a dombokon, alig vártam, hogy legyen kapaszkodó sáv, mindig feltartottam valaki drága autóst, alig ment fel a Swift 85-el pl. a Zselicbe, kínos volt föltartani a rs Audit meg a ML Mercit, de egyéb autók is unhattak, mit éreztek akkor ha szerény autós megy előtetek? Sokat káromkodtok? Ritkán megyek főútra, inkább városba megyek sokat, 68 lóerő nem való országútra, egy büntetés lehet a mögöttem lévőnek akár egy 90km/h is, mert lassúnak érezhetik. Autópályán eddig nem is voltam, inkább kerülök 50-100km-t csak ne zavarjak senkit.

20/F

2018. okt. 22. 23:41
1 2
 1/11 anonim válasza:
91%

Szerintem inkább keress fel egy pszichológust. Kóros ez a gondolkodásmód.

Megvannak a szabályok, ha betartod (és azokra képes egy swift 1.3-as is)!!, akkor nincs probléma.

2018. okt. 22. 23:50
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

Autópálya Swifttel? Hát nem tudom, jópárszor mentem 150-nel is rajta annak idején Swifttel.

A közút amúgy mindenkié. Ha nagyon nem bírják, majd megelőznek. 85 km/h csak 5-tel van a sebességhatár alatt.

2018. okt. 23. 00:17
 3/11 anonim ***** válasza:
80%

Annak az 1.3-as swiftnek egy emberrel úgy kellene felmennie a dombokon mint a fene ha jó állapotban van a motor.

Persze pörgetni kell 4.-ben de akkor is felmegy.

Nem árt egy kis lendületet venni egy nagyobb emelkedő előtt, mondjuk felmenni 100km/h-ra és úgy visszakapcsolni 4.be az emelkedő előtt közvetlenül.

Autópályán meg miért ne mehetnél Suzukival????

Ez amatőr kérdés :D

Ott alapból 2 sáv van plusz már egy kisebb emelkedőn is beraknak egy kapaszkodó sávot ahol nyugodtan bemehetsz és mehetsz a kamionok között 70-80km/h-val.

2018. okt. 23. 00:39
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

Drága kérdező!

Tényleg beteges a gondolkodásod. Aki gyorsabban akar haladni, az megelőz. A 300+ LE-s autócsodákkal ráadásul még különösebben erőlködniük sem kell.

68 LE elég egy ilyen kicsi, könnyű autónak országútra és autópályára is. Nyilván nem kell vele eszetlenül előzgetni, de ahhoz, hogy eljuss A-ból B-be bőven elég. Annyi a trükk, hogy nem kell elváltani 2000-es fordulatszámnál. A szívóbenzines motorok 3000 felett kezdenek húzni igazán. Ha 2000-ig pörgeted csak, akkor a 68 lóból kb. 20-at tudsz kihasználni.

Autópályára meg nyugodtan felmehetsz, ott minimum két sáv van irányonként. Annyi, hogy minimum 90-et tarts, hogy a kamionokat ne akadályozd. De ennek az autónak a tartós 140 km/h sem okozna gondot.

2018. okt. 23. 05:39
 5/11 anonim ***** válasza:

Kisebbségi komplexus vagy mi?

Előttem felőlem Trabant is mehet, ha betartja az adott sebességhatárt, mondjuk na jó, ha 2T Trabant lenne akkor megelőzném de csak mert nem akarnám szagolni a füstjét.

2018. okt. 23. 08:32
 6/11 anonim ***** válasza:
36%

Kisebbségi kompLEXUS?

Azt nem értem, hogy nem szűrik ki azt, hogy ennyire nem tudsz vezetni.

Az út mindenkié, az 50el haladó telerakott ifától, nagyapád simson S51N jétől kezdve a LEXUS, merciig.

Sőt, még a bicikliseké is.

2018. okt. 23. 09:02
 7/11 anonim ***** válasza:
31%

Aki nagy gyorshajtó, az mindig gyorsabb akar lenni mindenkinél, akkor is, ha 150-el mész fel az emelkedőn.

Amúgy nekem van 310 lovas és 75 lovas autóm is. Nem szidok senkit. Még a kamionost sem, ha 30-al megy előttem, mert tudom hogy annyit bír emelkedőn.

2018. okt. 23. 09:02
 8/11 anonim ***** válasza:
72%

Egy Swift- nevéből fakadóan is- fürge. Sőt gyors is.

Egyébként, ha valóban lassabb autóval találkozom (mint tegnap, közel 700km-t mentem az országban), egy dolgot teszek: megelőzöm. Ennyi. Nem idegeskedem, nem zavar, hanem egy alkalmas pillanatban megelőzöm.

2018. okt. 23. 09:21
 9/11 anonim ***** válasza:
80%

Nem vált ki belőlem különösebb érzelmeket. Nem is káromkodok. Ha megy 90-et, követem. Ha nem, akkor amint van rá lehetőségem, megelőzöm. Kb ennyi.

Vannak aberrált barmok az utakon. Én is tudnék mesélni. 160 lóerős autóm van. Nem versenyautó, de normál közlekedésre nekem bőségesen elegendő akár emelkedőn, akár autópályán. Általában nem szoktam jelentősen túllépni a sebességhatárokat. Volt már olyan, hogy országúton óra szerint egyenletes 100-zal tempomattal haladok nyíl egyenes, belátható szakaszon. Aztán a barom állatja bőgő motorral megelőz, bevág elém, satuféket nyom, majd kilő. Én meg pislogok, hogy most mi van. Gondolom feltartottam szegényt a 100-zal és zokon vette, hogy előzésre "kényszerítem". De láttam már számtalan cifra esetet. Sajnos rohangálnak ilyen közúti közlekedésre alkalmatlan egyének az utakon.

2018. okt. 23. 09:40
 10/11 anonim ***** válasza:
28%
Van jobb oldalt egy úgynevezett váltó, na azt használni kellene. Az 1.3-as swift a súlyából adódóan még mindig egy elég fürge autó.
2018. okt. 23. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!