Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 20 éves autót lehet tölteni...

20 éves autót lehet tölteni intelligens töltővel ami csak 1 amperrel tölt úgy, hogy nem veszem ki az autóból az aksit és nem veszem le a sarukat, hanem a sarukra rácsipeszelem a töltőt?

Figyelt kérdés
Csak ilyen lassú töltésű töltőm van ami 3 napig tölt egy lemerült aksit, ezért nem tudnám sose megvárni míg feltölti, de néha azért rátenném hogy egy kicsit töltsön bele. Na de nem tudom kivárni mire feltölti, ezért hogy ne kelljen bajlódni a ki és be szereléssel, lesz valami baja ha kocsiban töltöm és le se veszem a sarukat?
2018. okt. 22. 23:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet tölteni semmi baja nem lesz.

De nyilván nincs tökre lemerülve hogy annyi ideig töltsd.

2018. okt. 23. 07:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, és nem a 20 éves autót töltöd, csak az akkut.
2018. okt. 23. 07:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehet.

CTEK MSX 5.0-s töltővel töltöttem már 2018-as teleelektronikázott autót és pár hónapja egy 40 éves 2101-es Ladát is. Az akkusarukat soha nem vettem le. Pont ez a lényege a mikroprocesszor vezérelt intelligens töltőknek. Egy sima vasmagos trafóval már nem merném így. Ez a töltő 5A-rel tölt, a kisebb áramerősségnek azon kívül hogy lassabb lesz a töltés, semmi hátrány nincs.

Továbbá az intelligens töltőket akár egy hónapig is rajta hagyhatod vagy még tovább, mivel teljes feltöltés után átvált csepptöltésre.

2018. okt. 23. 09:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat
2018. okt. 23. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!