Mit gondoltok arról ha valaki nagyon gyorsan vezet?
Ha mondjuk 100 helyett 180-200 km/h is megy. Ezek a sofőrök mind csak éretlen, felelőtlen kölykök, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy mit is csinálnak vagy van köztük rutinos, tapasztalt sofőr is?
Mert azért nem mindegy. Bármilyen veszélyes is, ha már választani kell inkább ülök be egy ralibajnokságban vezető pilóta mellé mintsem egy 20 éves, elsőéves sofőr mellé aki a megengedettnél sokkal gyorsabban vezet.
Ha meghalljátok, hogy ő mondjuk ez vagy az, akkor máris hajlamosak vagytok legyinteni és azt mondani, hogy neki el lehet nézni mert tudja mit csinál?
Gondolod hogy a rali pilota egyedul van az uton ?
Hat nem.
En is neha gyorsan hajtok most is kaptam csekket de csak esszel. A 100 helyett a 120-130 esszel lehet ha olyanok a viszonyok de 200 soha.
Persze, hogy nem versenypálya, de gondolom neki nem okozna gondot olyan gyorsan közlekedni vagy reagálni egy esetleges szituációra.
Utolsó, te egyébként, hogy nem merészkedtél még 105 fölé?
Egyáltalán nem is vonz az ilyesmi vagy csakugyan van benned egy egészséges mértékű félsz?
Hogy nem alkalmas a közlekedésben való részvételre. Teljesen mindegy, hány évesen száguldozik, vagy hogy amúgy versenyautóban jó.
Egy versenypálya eleve a versenyzésre van kialakítva, a többi autóban is tapasztalt versenyzők ülnek és mind egy irányban mennek. És még így is vannak balesetek, ha valami váratlan történik.
Közúton pedig eleve nem léteznek ezek az ideális körülmények.
Ha valaki nagyon gyorsan vezet, arról azt gondolom, hogy...................nagyon gyorsan vezet. ;)
Végül is, mi mást gondolhatnék?
Gondolhatnám, hogy felelőtlen.
Viszont nem tudom, hogy milyenek a képességei, illetve mi a motivációja.
Szóval Te se ítélj, mert sosem tudod, mi lakozik a másikban!
Ha valaki lát autósportot a TV-ben(forma1, rally, stb), az tudja hogy még a legprofibb sofőrök is hibáznak, túlfeszített helyzetben nem is ritkán, pedig ők a legprofibbak.
Na pont ezért hatalmas felelőtlenség közúton száguldozni, mert sosem lehet tudni hogy mi jön közbe, ráadásul nem csak az adott száguldozó közlekedik az utakon, ezért nem csak rajta múlnak a dolgok.
Amíg a versenypályánál hiba esetén van kavicsos rész, gumifal, egyebek, amik megfognak, addig közúton ha eldobja a száguldozó a kocsit akkor max a fa, vagy a szembejövő fogja meg, ami nagyon nem ugyanaz...Ráadásul bármikor kimehet az ember elé valaki mert nincs felkészülve hogy épp a megengedett sebesség 2-3-szorosával érkezik.
Volt itt is 8-9 éve olyan baleset, hogy a fószer száguldozott a Lamborghinivel, aztán kifordultak elé mert nem gondolta volna az illető hogy épp 150-nel jönnek felé 50-es táblánál, akkor aztán szabhatja az ember hogy profi-e vagy sem.
Persze azt hozzá kell tenni, hogy más ha valaki pl direkt erre bejáratott útrészen csinálja, én is ismerek olyan utakat, amiken az adott időben senki más nem közlekedik, az aszfalt is oké, fán sincsenek, és olykor kicsit jobban meg lehet ereszteni neki, mert nincs ott más, ezért max saját magában tehet kárt az ember, másban nem.
Viszont a legtöbb súlyos baleset még mindig nem abból van hogy duplájával megy az ember, hanem azzal ha nem odafigyel, fáradtan vezet, vagy barom sietős módjára beláthatatlan szakaszon előz, vagy teljesen kicentizve, és sajnos sok ilyen van...
A körülményektől függ. Én elég gyorsan vezetek, majd megkapom itt a magamét, de nem mindig és nem mindenhol. Városban soha nem ugrálok, annak semmi értelme. Kamionnal + személykocsival kb. 2.3 millió km körül járok.
Autópályán pedig szerintem jó látási és forgalmi viszonyok között egy mai autóval 170 - 180 km/h nem különösebben veszélyes. Szoktam néha 200 - zal is menni, nem tartósan - azért fizetni nem akarok - de egyszer - egyszer elnyomom. Szeretek előzgetni főúton, szerintem ez a legnehezebb manőver, amit a legkevesebben tudnak gyakorlottan végrehajtani. Aki sosem előz, az persze nem is tanulja meg.
Aki csak pár éve vezet, hogy lehetne tapasztalt sofőr? Szerintem az a tapasztalt, aki minimum pár százezer kilométert vezetett már. A többi csak tapasztaltnak hiszi magát.
Azt gondolom az ilyen autósról, hogy egy felelőtlen barom, függetlenül attól, hogy mekkora tapasztalata van. És kicsit kíváncsi vagyok, hogy mi lehet az az életbevágóan sürgős dolog, ami miatt ennyire kell nyomni.
Lehet valaki akár autóversenyző is, attól még a közúton nem egyedül vesz részt a közlekedésben. A Forma-1-ben sem azért van sebességkorlátozás a boxutcában, mert ott elfelejtenek vezetni a pilóták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!