A kézifék ugyan azokat a fékpofákat vezérli, mint a fékpedál?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert 10 óra vezetés után elfáradtam, és 3 szor is behúzva maradt a kézifék, és úgy haladtam 20-30 métert.Ezután gondolom ajánlott volna a fékbetéteket, és tárcsákat cserélni, már ha ezeket működteti a kézifék.2018. okt. 11. 01:56
1/5 JulesTS válasza:
Nem. A rögzítő fék csak az egyik tengelyre hat (általában a hátsóra, de van olyan autó is aminél az elsőre), az üzemi fék meg mind a négy kerékre.
A rögzítő fék által fékezett tengelyen viszont ugyanazt a fékbetétet és féktárcsát használja (persze itt is van kivétel: volt olyan hogy a féktárcsa belső részébe építettek dobféket). Az meg gyakorlatilag semmi, ha elindulaskor 20..30 méter mentél behúzott kézifékkel, amikor 90-ről lelassítaszs 50-re, akkot jóval nagyobb terhelést kap a fék. Emiatt még nem kell cserélni semmit.
3/5 anonim válasza:
Dehogy kell cserélni, én száz métereket mentem behúzott kézifékkel, semmi baja nem lett.
4/5 anonim válasza:
Pártízméteres behúzott kézifékkelmenés az nem okoz károsodást.
Amúgy pedig valóban típusfüggő. Nekem volt olyan kocsim, ahol a hátsó tengelyen kicsi dobfék volt rögzítőfék gyanánt.
5/5 anonim válasza:
Dobfékes hátsó tengelyű kocsikon ugyanazt a betétet használja mint az üzemi fék, tárcsafékeseken van külön kis fékdob csak a rögzítőféknek. Ma már ez a gyakoribb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!