Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Gombos" kézifék?

"Gombos" kézifék?

Figyelt kérdés
Egy modernebb autón, amin már nincs kézifékkar hanem egy gombbal helyettesítették azt, azt is lehet menet közben használni? Egy olyan autót néztem ki ami már ilyen, viszont szükségem lenne az otthoni parkolás miatt hogy tudjam menet közben is használni. (Egy szűk utcára nyílik a kert kapunk és oda máshogy nem lehet befordulni, csak kézifékkel. Vagyis be lehet normálisan is állni, csak akkor min. 20-szor előre-hátra állni az autóval. Kifele jövet meg úgy szoktak kiállni, hogy kidugom annyira az autó seggét a kapunk hogy már ki tudjak szállni elől az ajtón, és akkor utána a vonóhorognál kicsit megemelve irányba szoktam rángatni az autót.)

2018. szept. 6. 12:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva, az elektromos kéziféket hiába nyomgatod, menet közben nem fog működni, csak álló helyzetben.

A szar mesédre pedig az a véleményem, hogy se nem vicces, se nem érdekes, nagyon gyenge, szánalmas próbálkozás.

2018. szept. 6. 13:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Persze... te vagy a driftkirály és a kapuba is kézifékes fordulóval állsz be, mi? Kac-kac.
2018. szept. 6. 13:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

én kipróbáltam, hóban befogott, de aszfalton nem hajlandó.

amúgy főleg azért aggasztó ez a gombos kézifék, mert üzemi fékhiba esetén nem tudod megállítani a kocsit.

2018. szept. 6. 13:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Menet közben vészfékként üzemel a gombos kézifék. Ha meghúzod/megnyomod akkor mind a 4fékkel vészfékez az autó.
2018. szept. 6. 15:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Elektromos kézifékem van, de bevallom soha nem volt rá szükségem, hogy menet közben használjam.

Kapuba beállni tuti nem mernék így. Még hagyományos kézifékkarral sem. Pedig ott tudod érzéssel állítani, ha kell azonnal kioldod. Ennél ha behúzod a gombot, szinte azonnal max fékerőn van. Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy be lehet húzni, hiszen ha behúzott kézifékkel próbálok elindulni, akkor is magától azonnal kiold.

Milyen autó az, amit a vonóhorognál fogva egy fő kézi erővel meg tud emelni? Én elsőre talán a kispolszkinál tudnám elképzelni a mutatványt.

Ennyire szűk helyen, ahol így kell centizni elég csak egy kicsit elmérni, csak egy kicsit legyen prosabb az út és máris törik az autó. Ha 100-ból 99-szer megcsinálod tökletesen, a maradék egy esetben máris van egy törött autód. Megéri?

2018. szept. 6. 15:25
 6/11 anonim ***** válasza:

"Menet közben vészfékként üzemel a gombos kézifék. Ha meghúzod/megnyomod akkor mind a 4fékkel vészfékez az autó."

Ez igaz? Mert én még nem mertem kipróbálni, most még úgy sem fogom. Meg milyen az már, hogy az utas is könnyen megnyomhatja a gombot, és akkor ez történik?

2018. szept. 6. 15:35
 7/11 anonim ***** válasza:
#6 Youtube -> "electric parking brake while driving"
2018. szept. 6. 16:07
 8/11 anonim ***** válasza:

#4: nagyon tévedsz. eleve csak a hátsó kereket fekezi, mert oda megy a bowden.

ha menet közben be qkarod húzni akkor letilt, nem fékez. próbáld ki.

2018. szept. 6. 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:

7-es

Tényleg, igazad van. Vészfékezni fog az autó.

2018. szept. 6. 17:23
 10/11 anonim ***** válasza:
#8 Bowden? Pont azért elektromos hogy ne kelljen bowdent huzigálni.
2018. szept. 6. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!