Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért puhább a fékem járó...

Miért puhább a fékem járó motorral mint leállított motorral?

Figyelt kérdés

Egy Passat B6 ról van szó.

Az autó kb 3 hetet ált a garázsba viszont míg a garázsban ált egyszer felemltem az elejét és úgy járattam az első kerekeket, még 4- esbe is tettem, behúzott kézifékkel. A kézifék elektromos és a hátsó két féket pompálja fel ha behúzom.

Most mentem vele a városba (3 hét pihenés utánn) és észrevettem hogy menet közben (járó motorral) sokkal nagyobb a fékpedál játéka mint leállított motorral. Tehát ha rálépek a fékre és beinditom a motrot, akkor a lábamon a pedál lazább lesz viszont ugyan úgy fog mint régen.

Elősször arra gondoltam hogy a sok pihenéstől levegősösött a rendszer, de már kb 300 km-t tettem meg azóta és még mindig ugyan olyan.

Vajon a behúzott kézifékkel való első kerekek járatása miatt elmozdultak a hátsó fékbetétek poziciója és több folyadék kell amíg összeér a féktárcsával? és ha így van akkor mi a teendő? lehet igy is járni vele vagy idővel tönkreteheti az egész rendszert?

2017. febr. 9. 11:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez a fékszervó. Pontosan így kell működnie. Ha nem jár a motor, nem működik, a pedál felkeményedik.
2017. febr. 9. 11:13
 2/11 Tomcatters ***** válasza:
Ez az en automnal is igy van :D nem VW :)
2017. febr. 9. 11:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"észrevettem hogy menet közben (járó motorral) sokkal nagyobb a fékpedál játéka mint leállított motorral."

Ez minden kocsiban így van, amit felszereltek fékrásegítővel. Gyakorlatilag a 80-as évektől minden kocsiban van.

Nem is értem, eddig hogy nem tűnt fel neked.

2017. febr. 9. 11:26
 4/11 A kérdező kommentje:
Pont ez az hogy én úgy emlékszem hogy kő kemény volt még 1 hónapja a fékem.
2017. febr. 9. 11:42
 5/11 Tomcatters ***** válasza:
Akkor ott valami nem jo, szerintem csereld le a fekolajat :D Motor indits utan ,konnyebbnek kellene lenni :) nem lehet, hogy regi elhasznalodott fekolaj van benne ? Vagyis elotte is konnyebbnek kellett volna lennie
2017. febr. 9. 11:45
 6/11 anonim ***** válasza:
Rosszul emlékszel.
2017. febr. 9. 11:49
 7/11 anonim ***** válasza:
ez a fékrásegítő ennek pont ez a lényege hogy járó motornál rásegít a fékezésre hogy ne kelljen tiszta erőből taposnod. Ha az eddigi megszokottnál puhább akkor megesik az hogy levegő került a fékrendszerbe de akkor a fékhatásán is éreznéd hogy nem stimmel valami.
2017. febr. 9. 11:59
 8/11 veterán vas ***** válasza:
100%

Addig örülj, amíg így működik, és így változik a pedál keménysége, a motor beindítása után. Ugyanis ez a normális.

Az, hogy 3 hét állás után úgy tűnik, vagy úgy emlékszel, nem számít.

Az írásod első harmadát, azt, hogy "felemeltem.. járattam az első kerekeket...4-esben.." ha nem haragszol, inkább nem minősíteném. ;)

2017. febr. 9. 12:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Más autót nem is vezettél még soha? MINDEN egyes autón így van ez.
2017. febr. 10. 18:47
 10/11 anonim ***** válasza:
Az, hogy Passat B6-ról van szó, még nem mentesíti az autót a fékrásegítő áldásos hatásától.
2017. febr. 11. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!