3-as BMW (E36) készült olyan motorral ami Euro 2 feletti besorolású?
Az EURO III norma 2000-től létezik, ezért az E36-ok legfeljebb EURO II normába tartoznak.
Az Euro IV 2005-től van, emiatt az E46-ok még csak az EURO III normának felelnek meg ami azt jelenti, hogy jövőre már ezek az autók és az E90 korai kiadásai is bajban lehetnek a szmogriadó idején, mert még több autót akarnak majd kitiltani legközelebb.
De vannak furcsaságok, mert vannak, akik azt állítják, hogy a forgalmijuk szerint az E36-uk már EURO III és olyanok is vannak, akiknek állítása szerint a E46-uknak a forgalmijában EURO IV van bejegyezve.
Vagy E36-ot érdemes venni és elfogadni, hogy ha szmogriadó van, akkor arra a rövid időre nem hajtasz be vele oda, ahonnan ki van tiltva, vagy ugyanennyi pénzért egy kisebb, de fiatalabb átlagos autót, ami 2005 után gyártott és már megfelel az EURO IV-nek.
Egy kis adalék:
E36 sor6 az M50, vagy M52. M52-k az újabbak és jellemzően euro2-esek. Viszont ezeket 2000-ig gyártották. Vélhetően az utána következő utód M54 volt már euro3-ra méretezve.
Tehát szerintem E36 euro3-mal nem készült/készülhetett.
Azért ne add fel, verdát kiviszed németbe, beleraksz egy mindegy milyen motort, akár elektromost is, levizsgáztatod és visszahozod. Láss csodát, lesz egy zöld rendszámos E36-od! :-)
Na persze a gatyád is rámegy és beleőszülsz, de talán nem lehetetlen. .....bár ha a pénz nem számít, még itthon is működhet.... de ezek már fantazmagóriák :-)
#5!
Nézem a listát, ez mennyire megbízható?
Úgy látom az E46-tól már szépen ki van töltögetve, de pont az E36 igen foghíjas.
És ellenmondások is vannak benne:
316i EURÓ2 182 g/km 0.722 g/km 0.095 g/km
316i SE EURÓ3 183 g/km 0.722 g/km 0.095 g/km
Arról nem is beszélve hogy az euro3 CO kritérium 2,3, HC 0,2. Így mindkettő alatta van.
Nem vagyok szakértő, de nekem furcsa.
Persze ettől még lehet hiteles a lista.
Valószínűleg arról van szó amit már írtam is, hogy csak azért nem kapta meg az Euro 3-as minősítést több E36 motor is mert egyszerűen nem volt még lefektetve hogy mik a határértékek hozzá. Visszamenőlegesen meg nem foglalkozott vele a gyár, már csak azért sem mert nem gondolták még akkor hogy ez alapján lesznek majd egyszer kitiltva a városból.
Találtam közben egy ilyet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!