Mi a véleményetek az Alfa Romeo 159-ről? Melyik motorral a legérdemesebb megvenni?
Attól függ, mire kell. Nekem dízel van, de sokszor használom rövid távon is. Eredetileg benzinest szerettem volna, de épp nem volt a piacon normális darab.
1.9 JTDm 16V, 150 lóerővel. Az ereje pont elég, pályatempót rendesen bírja, mégsem fogyaszt sokat.
A szíjas vezérlés 60 ezrenként cserés, a benzines láncosában nem vagyok biztos, de talán 100 ezer. Nem nagyon kell megvárni, amíg elkezd csörögni.
Arra azért figyelnék, hogy a sok 120 ezer km-es valójában lehet, hogy sokkal többet futott. Amikor anno keresgéltem, nagy részénél nem volt igaz a km. Bár nem engedték kiolvasni, de látszott rajtuk.
A dízelnél a drágább alkatrészek inkább 200 ezer km felett lesznek cserések, a 120 ezres még szinte bejáratós.
Ha sokat pályázol (évi 100 000 km felett), akkor 2.4-es, ha nem sokat mész pályán, és inkább főutak, városi közlekedés, ide-oda rohangálás, akkor elég az 1.9JTD, már ha dízelt akarsz mindenképp. Benzinesekkel sincs gond, csak ugye mérlegelni kell, hogy mennyit mész vele évente, mert ha sokat, akkor nem igazán éri meg egy 2.2-es, vagy 1750 turbós, mondjuk ha nem gond a tankolás, akkor megéri.
Haveromnak a 3.2-es V6-os 159-ese van, de neki ingyen van a benzin, szóval nem lényeg, hogy mennyit harap a kocsi. Nekem 2.4-es JTDm van, félig én tankolom, félig meg kikerül az OMW-s gázolaj.
Kösz a többi választ is!
A vezérléstől félek. Attól tartok, hogy akik közvetlenül igazolt 120 000 km után adják el, azok azonnali lánc, vagy vezérműszíj cserések. A láncos vezérlésűeknél vannak hasonló lánc problémák, mint a 2005 utáni BMW egyes típusainál? Gondolván itt a lánc nyúlására, vagy szakadására.
Mindenképpen fix 100 000 km után cserélendő a lánc, vagy inkább akkor, ha már vannak arra utaló jelek, hogy időszerű lenne?
Évente 5 000 és 10 000 között lenne a használva, ezek inkább országút és autópálya menetek lesznek, az elkerülhetetlen városi araszolgatás sem fog kimaradni.
Arra lennék még kíváncsi, hogy a futómű mennyire erős? Mik a gyengeségei?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!