Hónapokig garázsban álló gépkocsi esetén a benzintankban hány liter "tárolása" biztonságos kellően, mire kell figyelni?
Inkább az számít milyen minőségű.
A prémium 100-s benyák, 1 évig is kihúzzák.
A sima 3-4 hónap alatt elkezd szétesni.
Amúgy érdemes félig legalább rakni.
De amúgy több hónapig nem használsz egy kocsit ott érdemes más dolgokra is figyelni, tömítések, lassan jön a tél, fagyálló minősége megfelelő a hűtőfolyadékban, stb. Ablakmosóba, téli ablakmosó.
Aksi biztos le fog merülni, ami hosszútávon nem tesz jót neki, így érdemes 2-3 hetente feltölteni.
Lassan egy éve áll garázsban, hozzáértők megnézték, beindítottuk a motort, azt mondák nekem, az akksi rendben van, bár kb 1-2 hetente érdemes beindítani a motort, és 20 percen át úgy hagyni, mert a motor forgása visszatölt valamelyest az akksin.
(A garázsajtót meg ki kell nyitni, elmondták nekem ezt is, hiszen veszélyes a kipufogógáz, tehát zárt (garázs)térben problémát okozna.)
Hozzáértő személy tavaly tél elején használta utoljára az autót, tehát biztosan olyan ablakmosó stb van a kocsiban, ami télen kell.
Nem tudom, számít-e, hogy közben megjött a nyár? (Most meg az ősz, ugyebár).
Tehát azt nem tudom, mi a további, vagy másfajta teendőm a gépkocsival, hogy továbbra is olyan állapotban legyen, amint amikor tavaly télen itt hagyták?
Igen az abroncs lapulhat ès ütni fog-ez ellen bakokra kell tenni a jàrgànyt.
Amúgy jòt tenne neki ha 2-3 hetente valaki megtenne vele 40 kilometert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!