Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magánszerelő vagy szervíz?

Magánszerelő vagy szervíz?

Figyelt kérdés
Hova érdemes vinni javításra a kocsinkat? Szervíz előnye lehet a számlás javítás, így probléma esetén van hova fordulni. Magánszerelő általában olcsóbb, főleg ha ismerős.

2018. jún. 8. 23:07
 1/6 anonim válasza:

Én azt mondom neked, vagy is alyánlom. Jobb ha szervizbe viszed nem pedig magánszemélyhez. Mivel az vállal garanciát és papírokkal tudod igazolni magad ha kukacoskodna a szerelő mikor vissza vinnéd

Szerelés után , de biztos nem kukacoskodna mivel érdeke megtarcsák a cég jó hírét szóval kijavitaná a hibájukat ingyen szinte. Na de ezt magánválalkozóról nem mondható el.. mert ott álltalába kapugarancia van.. sajnos.

2018. jún. 9. 00:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Van olyan magánszerelő, aki tud adni számlát. Egyébként ahogy érzed, én sose voltam még szakszervizbe.
2018. jún. 9. 07:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Én eddig ahány magánszervizt próbáltam ki, mindig jó nagy lehúzás lett a vége.

Pl 10.000Ft-os jeladó cseréje 60.000Ft-ért. Ja, hogy én számlát is szeretnék, akkor 80.000 lesz...

Másik eset máshol: önindító csere legolcsóbb utángyárottra 100.000Ft. Igaz itt kaptam számlát de hozzátették, hogy jó lenne ha minél előbb visszavinném az autót mert szerintünk az összes injektorom kuka, csoda hogy megy még az autó. Nem mentem vissza, ez évekkel ezelőtt volt azóta sincs semmi hibajelenség. Jól fogyaszt az autó, jón húz, egyenletes a motor járása, tökéletesen pöccre indul hidegen-melegen.

Szóval ezekből és hasonló esetekből tanulva a 13 éves autómmal is a mai napig márkaszervizbe járok. Lehet hogy kicsit drágábbnak tűnik az óradíj, de sosem húztak le ilyen 100.000-es tételekkel. A munka minőségével is elégedett voltam. Engem is ismernek már, mert rendszeresen oda járok. Egyéb apróságokat fel sem írnak a számlára, pedig megtehetnék.

2018. jún. 9. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Az a legjobb, ha van szerelő ismerős, akinek a munkájában megbizol. A maszekok meg youtube szerelők java csak kókányol, de legalább olcsón. Láttam már márkaszervizből hozott autót ismerősnél, aminek a motorteréből egy marék csavar hiányzott. Hiába a márkaszerviz, ha a beosztottak szerencsétlenek. Egyébként én meg pont a márkaszervizet találtam horror drágának, egy Dacia Duster esetében, ahol az "időszakos szerviz" amiben kb semmit se csinálnak olajcserén kivül, egy vagyonba került. Egy sz*ros Dusteren...

Esetleg a márkacsoportokon belül lehet keresgélni ügyes márkab*zi szerelőt (aki azért hivatalos).

2018. jún. 9. 20:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk a márkaszerviz jött be megoldásnak. A mostani teleelektronizált autókhoz meg a legtöbb "magánpraxisú" nem is ért igazán.
2018. jún. 9. 22:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Na ezek alapján tökéletesen elmondható, hogy nem az a lényeg, hogy magánszerelő vagy szerviz, hanem, hogy milyen emberek dolgoznak mennyire becsületesek és mennyire értenek a munkájukhoz. Én egyébként magánszerelőhöz viszem, 20+ éve csinálja, elég sok ismerős jár hozzá, és én is évek óta ide viszem, nincs számla, ez tény, de eddig sosem volt probléma semmivel, illetve ezt ő is tudja mert nincs hirdetve, tehát úgy terjedt el, hogy elmondták egymásnak az emberek, vagyis ha egyszer valamit nem úgy csinál utánna fuccs a hírnevének és lehúzhatja a rolót, szóval én azt mondom olyan kell keresni ahova többen is járnak és viszonylag régóta csinálja és magánszerelő, illetve az se hátrány ha értesz legalább elméletben pár dolgot, akkor nem fognak megpróbálni hülyének nézni valószínűleg.
2020. máj. 9. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!