Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorral mennyire biztonságos...

Motorral mennyire biztonságos közlekedni, ha a vezető törekszik rá, hogy ne legyen baj?

Figyelt kérdés

Szóval normális tempóban, körültekintően közlekedve?

Csak mert van B-s jogsim, de egyszerűen nem tudom megszeretni az autót, borzasztóan zavar, hogy ott az a konzervdoboz körülöttem, nagy, nem látok tőle, nem középen ülök, és nekem nagyon idegen, hogy mindenféle karokkal meg pedálokkal meg egy karika forgatásával lehet kezelni :D

Lényeg a lényeg, amikor csak lehet, kerülöm hogy autóznom kelljen.

Viszont gondolkozok, hogy egy motor lehet hogy passzolna hozzám.

Közlekedni, eljutni a-ból b-be kellene, szóval nem akarnék száguldozni marha módjára közlekedni.

Viszont arányaiban több baleset történik motorosokkal mint autósokkal, és sokszor nem a motoros a ludas, cserébe ugye szépet lehet zakózni, könnyen lehet súlyosan sérülni...

Mennyire veszélyes üzem a motorozás, ha a motoros nem hívja ki maga ellen külön a sorsot, hanem próbál biztonságban maradni?

Az autósok tényleg gyakran bunkóznak a (normális) motorosokkal?

2018. máj. 29. 11:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Mennyire veszélyes??? Mennyire veszélyes átsétálni a zebrán???

Az 1 dolog,hogy te,hogy közlekedsz mert a balesetek hatalmas többségébe csak 1 hibás van. Motorral annyi,hogy nyilván más amikor autóval autóval ütközöl mintha motorral autóval. Az,hogy mivel közlekedsz gyalog,motorral autóval (páncélozott tank azért más) baleset veszély mindig van,de az,hogy remegsz állandóan,hogy valami fog történni aztán történik is mert nem épp azon jár az eszed amin kellene hanem pánikolsz.

Jobbnak érzed a mocit akkor hajrá..nem egyedüli lenni akkor inkább csak moci mint autó.

Láttam már csúnya dolgot autósoktól mocisakkal szembe és,hogy őszinte legyen vannak olyan motorosok is akiken komolyan átmennék autóval. Egyik oldalt se érzem jobbnak. Személy szerint én nem szeretem szívatni a mocisokat csak gondolatba :) egyszer volt amikor motoros előzni akart és ráhúztam a kormányt,hogy ne tudjon...csak addig a pár pillanatig csápolt a hátam mögött ameddig észre nem vette a kanyar miatt amit én előbb,hogy szembe elég nagy sebességgel autó jön és leesett neki,hogy nem lett volna ideje megelőzni..de legalább megköszönte az életét.

2018. máj. 29. 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha már a kezdetkor félsz, tartasz tőle, akkor sztem nem neked való. Aki szeret motorozni, az felül rá és megy.
2018. máj. 29. 11:35
 3/9 A kérdező kommentje:

Hol írtam, hogy félek? TÉNY, hogy sok a baleset, ott a statisztika.

A kérdésem az, hogy normálisan közlekedve megelőzhetőek-e ezek, ill. mekkora sikerrel.

2018. máj. 29. 11:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Bármikor megtörténhet, hogy a kisebb karosszéria miatt (még felkapcsolt tompítottal is) kifordul eléd egy autó, mert nem vett észre. De nekem egyből ez jutott eszembe:

- Apa! Olyan boldogok az emberek, akik motoron ülnek. Miért?

- Nézd fiam, szerintem mind őrült. Van valami különös filozófiájuk, azt gondolják, hogy szabadok, szeretik, ahogy az arcukba vág a szél, a por, az eső, a nap. A barátaikat testvérnek hívják, ha kell segítenek egymáson, még ha idegenek is, üdvözlik egymást. Ha leszállnak a motorjukról összeölelkeznek, mintha évek óta nem találkoztak volna. A pillanatnak élnek és látszólag mit sem törődnek azzal, hogy bármikor meghalhatnak.

- Apa, vegyél nekem egy motort kérlek

2018. máj. 29. 11:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs több motoros baleset, mint autós, csak a motorosok jobban sérülnek, mivel nem védi őket kaszni. Szerintem ha az átlagnál is körültekintőbben közlekedsz nem leszel nagyobb veszélyben, mint egy átlag gyalogos. Amúgy a média is felfújja ezt. Én évekig motoroztam gond nélkül, sokan pedig egy életen át.
2018. máj. 29. 12:05
 6/9 anonim ***** válasza:

én ejtőernyőztem...

szerinted az normális, hogy egy egészséges ember szabad akaratából kiugrik egy jól működő repülőből?

naugye. akkor a motor csak egy könnyű séta.(a kórház udvarán gyógyulás közben)

2018. máj. 29. 12:16
 7/9 anonim ***** válasza:

A motorozás veszélyes. Nem vehető komolyan az, aki mást állít. Nem véletlenül megy folyamatosan a kampány, hogy figyeljünk rájuk, illetve a számtalan vezetéstechnikai oktatást sem meggazdagodás érdekében rendezik.

Első dolog, hogy merre akarsz motorozni? Statisztika és saját tapasztalatom szerint is a városok jelentik az elsődleges veszélyzónát. Főutakon, faluk között leginkább önveszélyes lehetsz (kanyart nem tudod bevenni), de a városokban sok bekötő út, visszafordítók, kereszteződések, mind veszélyesek.

A probléma általában az, hogy nem vesznek észre. Többször húzták rám a kormányt, jöttek ki elém, becsülték félre a sebességem. Ez sajnos része a motorozásnak, de tehetsz ellene.

Első körben el kell menni évente vezetéstechnikai oktatásra (Honda safety-t kerüld, a többi jó). Aztán erősen ajánlott láthatósági kabátot és bukósisakot venni. Nem olyan vagány, de megelőzhetsz vele balesetet. Sokan járnak távolsági fényszóróval vagy utólag felszerelt LED sorokkal, ez is jó ötlet. Egyesek hangos kipufogót raknak a vasra, hogy jobban hallják őket, de én ezt nem próbáltam ki. Nagyon jó ötlet még ABS-es motort venni, nekem ilyen volt olyan konkrét eset amikor ez mentett meg a bukástól.

Na de, ha a fentiekkel kibékültél, akkor már csak a jó dolgok maradtak. Kevés jobb dolog van annál, mint egy meleg tavaszi délután gurulni egy erdős úton a motoros haverjaiddal.

2018. máj. 29. 12:59
 8/9 A kérdező kommentje:

A KSH 2015-ös közlekedési baleseti évkönyve alapján:

Autósok: a forgalomban levő járművek számához képest balesetet szenved 0,5% (ebből 59,6%-ban az autós a baleset okozója)

Motorosok: a forgalomban levő járművek számához képest balesetet szenved 0,8% (ebből 46,7%-ban a motoros a baleset okozója)

Nagyobb baleseti arány mellett többször vétlenek a motorosok...

2018. máj. 29. 13:15
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Főleg falvakon és lakott területeken haladó úton közlekednék, igazából annyi, hogy 1-2 hetente, mikor látogatom a szüleimet, legyen mivel mennem. Napi szinten munkába járni úgyis a vonat a legjobb minden lehetőség közül.

2018. máj. 29. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!