Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alfa 147: Twin Spark, JTD hibái?

Alfa 147: Twin Spark, JTD hibái?

Figyelt kérdés

Alfa Romeo 147 (2005 utánai faceliftes) vásárlásán gondolkozom. Hogy tegyem fel a kérdést hogy ne felháborodás tárgya legyen...

Olvastam a korábbi kérdéseket a témában, igen, de egyikből sem derül ki, hogy pontosan mik ezek a hibák ami miatt nem ajánlatos. És a fiatalabb modellekre is jellemző e? Azt olvasdtam, hogy a lengőkarok nem bírják a hazai utakat. Volt az a tábor aki élből leszólta meg az aki ajánlotta a korábbi kérdezőknek.

Amire használnám:

Nem mindennapos használatra kéne, hanem amikor kell legyen; és ha már van akkor adjon egy vizuális és vezetési élményt is.

Vegyes felhasználásban.

Nem versenyautót keresek!

Mindkét motorból a gyengébbet néztem és innen adódik a kérsés, hogy T.S. vagy JTD motor a jobb?

Alapvetően dízel párti vagyok mert nem szeretem pörgetni a motort és hallgatni sem ha üveg hangon sikít, ellenben a nyomatékot igen. Persze nem zárkózom el a benzinestől sem.

Köszönöm előre is!

2018. szept. 29. 23:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Az Alfa benzinmotorral az igazi...illetve az lenne, ha rendesen megcsinálták volna a TS-t. De sajnos még a JTS sem sikerült megbízhatóra. A JTD viszont egy nagyon megbízható és jó motor. A régebbiek és az újabbak is. A 8 szelepes JTD 120 lóerővel teljesen jó, de a régebbiek is rendben vanaslok. nak. A TS motorok közül a 105 lovas 1.6-os annyival jobb, hogy nincs benne vezérlés módosító, ami amúgy folyton meghal bennük.Szóval egy megkímélt JTD 8V-t jav
2018. szept. 30. 00:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Kezd tisztulni a kép.... köszönöm a hasznos választ! Dobtam egy zöld pacsit! Azt esetleg tudod h mi a rákfenéje a JTD-nek?
2018. szept. 30. 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nem cserélték benne rendesen az olajat, szűrőket. Amugy az iytenített 1.9 pdtdi szinten megbízható.
2018. szept. 30. 16:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. okt. 1. 14:51
 5/6 anonim ***** válasza:

1.6 T.S van (120le) igaz 46-ba, megvagyok vele elégedve, de azért az 1.9 jtd-t élném. (a 105 lovas 1.6-os nem lett annyira jó, szerintem mint a régebbi 120-as.) Dízelből a 16v sokkal erősebbnek tűnik, mint a 8v. De ha szeretsz egy gyorsabban is krúzolni, akkor a 150 lovas dízel az egy nagyon jó választás, nem is fogyaszt többet mint a társai.

// Dízelt vennék 47-esből. //

2018. okt. 1. 20:31
 6/6 Kamikaze0521 ***** válasza:
Jtd. A T.S nem egy be vállt valami, 7 db T.S és 9db JTD után bátran merem mondani. 😀
2018. nov. 5. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!